Beskrivelse av Polen

År etter år trekker det spennende ferielandet Polen til seg flere og flere turister. Det landlige mangfoldet strekker seg fra den nydelige hvite sandstranden ved den pommerske Østersjø-kysten i nord til de snørike vintersportstedene i de høye Tatra-fjellene. Polen har også områdene mellom Karpaten med Beskiden til de enorme fjellene helt syd i landet.

Lei feriehus i naturskjønne Polen

 

Den som søker uberørt natur og et landstrakt landskap med innsjøer, reiser gjennom området ”Kaschubische Schweitz” eller til Masuren i tidligere Østpreussen. De som foretrekker kunst og kultur besøker Gdansk, Krakow, Warszawa eller Wroclaw. Polen er dermed ikke lenger noe hemmelig tips for turister, men heller et reisemål for kjennere.

I løpet av de siste årene har feriehus- og turisttilbudet i Polen utviklet seg enormt. Utvalget strekker seg fra feriehus med fantastisk beliggenhet ved den polske Østersjø-kysten, til et stort område med innsjøer, kalt ”Kaschubische Schweitz”, samt områdene fra Masuren helt til Schlesien. Vurderer du en feriehusferie i Polen, kan du se vårt utvalg av ferieboliger her på våre nettsider. 

Polen tilbyr spesielt barnefamilier ideelle feriesammensetninger på grunn av sine gunstige priser og sin relativ sentrale plassering i Europa. Polen er også et attraktivt reisemål for fiskere, jegere, sopp- og bærplukkere.

Den enkelte feriegjest vil straks legge merke til at Polen har gjennomgått store forandringer siden jernteppets fall.

Forøvrig burde man, som i mange andre land man besøker, aldri la baggasje eller verdisaker være ubevoktet. Reiseforsikring anbefales.