search

Feriehus i Banska Bystrica

Lei et feriehus i den vakre feriebyen Banska Bystrica, som bærer preg av sine tyske røtter og sin omfattende mineindustri. Banska Bystrica ligger flott plassert i dalen langs elven Hron, omkranset av fjellkjeden Lave Tatra. En ferie i Banska Bystrica vil by på litt av hvert, og det er noe å se, prøve og oppleve uansett om du er på ferie med partneren eller barn. Naturen rundt Banska Bystrica gjør regionen perfekt til en aktiv ferie, hvor grotter, fjell og vandreruter kan utforskes året rundt. De mange severdighetene som slott, kirker, festningsverk og herregårder gjør selve byen Banska Brystrica til en ytterst populær feriedestinasjon både om sommeren og om vinteren. Drømmer du om en ferie i Slovakia, så kan et feriehus i Banska Bystrica være noe for deg!

Utforsk den historiske byen Banska Bystrica

På ferien i Banska Bystrica bør du utforske byen og de mange severdighetene. Den mest populære turistattraksjonen er byens gamle torg, Námestie Slovenského národného povstania, som har fått navnet etter et opprør i 1944. Her kan en se fantastiske bygninger, som huser noen av Slovakias mest prestisjefylte adressen. På dette torget er det flust med muligheter for å sette seg på en hyggelig kafe og nyte en kopp kaffe eller frokost. Banska Bystricas sentrum vrimler av spir fra barokken, gule klokketårn og kirker bygget i gotisk stil, og sammen gjør de byen ytterst severdig. Som i mange andre slovakiske byer finnes et gammelt festningsverk og slott i sentrum. På ferien i Banska Bystrica bør du også besøke museet for den slovakiske uavhengighet, som i seg selv står som en arkitektonisk perle. Museet er nemlig for met som en UFO. Hvis du får lyst til å shoppe, kan du ta turen innom byens lange gågate, hvor det vrimler av butikker. Her finnes det alt fra designerbutikker til lokale delikatesser. I det moderne kjøpesenteret Europa finnes det du måtte trenge av butikker, samt en kino. Et stykke utenfor sentrum kan du se den store, grå betongblokken, som et minne fra det gamle Sovjetunionen.

Aktiv ferie ved Banska Bystrica

Ser du etter en feriedestinasjon med muligheter for aktiviteter i naturen, er Banska Bystrica et godt valg. Lei et feriehus tett på den fantastiske nasjonalparken Vel’ka fatra, hvor du kan oppleve fjell, frodige skoger og massevis av landets flora og fauna. Her finner du ikke mindre enn tre byer, nemlig Martin, Ruzomberok og Turcianska Teplice. Herfra kan du legge ut på utallige vandreruter, som egner seg for alle nivåer. Om vinteren er det også muligheter for å stå på ski i Donovaly Malinne. Slovakia er også utrolig kjent for sine mange flotte grotter, som snor seg dypt under jorden og de mange fjellformasjonene. En av de mest populære grottene er Harmanecka jaskyna, også kalt den hvite grotte, og denne er det verdt å besøke på ferien her.  Denne grotten befinner seg under nasjonalparken og her kan du ta turen 1010 meter inn i grotten. Turen tar cirka en time og kan gjøres uten guide. Hvis du ønsker å oppleve vakker natur på ferien i Slovakia, kan du ta turen til urskogen Badinsky prales, som er kjent for sine høye furu – og bjørketrær og som en av de eldste skogene i landet.

Feriehus i Banska Bystrica

Med et feriehus i Slovakia, og da nærmere bestemt Banska Bystrica, kan du legge opp dagene akkurat slik du selv ønsker. Om din drømmeferie er rolige dager i byen, der du sitter på en av de mange hyggelige kafeene og nyter en kopp slovakisk kaffe, finner du det her. I sentrum av byen finner du restauranten Klubnova, som er inspirert av det klassiske slovakiske kjøkken. Her kan du blant annet prøve kyllinggryte med paprika, akkompagnert av et glass godt, lokalt øl. Eller høres en aktiv ferie i Banska Bystrica ut som noe for deg? NOVASOL har feriehus i hele Europa – og du kan enkelt bestille din neste ferie allerede i dag!