Beskrivelse av Slovakia

Slovakia er et mangfoldig land og tilbyr sine gjester vill og fortryllende natur, bading i krystallklare innsjøer, avspenning i varmebad og ikke minst utallige steder med spor fra fortidens historie. Slovakia er dertil også et land, hvor folkekunster fremdeles lever i beste velgående og stadig utvikler seg.

Slovakias nordlige og midtre del består av fjellområdene Høye Tatra og Lave Tatra, Lille Fatra og Store Fatra og de Slovakiske malmfjellene som alle tilhører fjellkjeden Karpatene.

Fremfor alt i Tatrafjellene demonstrerer landskapet alipne trekk. I sør strekker landet seg ut til de ungarske lavsletter. De største elvene i Slovakia er Donau, Tisza, Váh, Morava og Hron. Landets høyste fjell heter Gerlachovský štít (2.655 m.o.h.) og ligger i Høye Tatra.

Landskapet

Fra feriehuset i Slovakia kan du gi deg i vei over Europas minste høyfjell, Høye Tatra med toppen Gipfel Gerlachovský Štít (2.655 m.o.h.), og utforsk 600 km med markerte turstier; 32 høyfjellsdaler og en bergkam på over 24 km ligger og venter på deg her i nasjonalparken Tatranský národný park.

Nord-Slovakia beherskes av fjell som Beskidene, Høye Tatra og Oravská Magura. I Midt-Slovakia utgjør Lave Tatra, Store og Lille Fatra de mest populære turistområdene. I det lavtliggende, grønne og fruktbare Sør-Slovakia danner Donauregionen et populært feriemål med byer som Dunajská Streda, Štúrovo, Komárno og Nové Zámky.

Følelsen av naturkreftene

Om Slovakia sies det også at det her spruter opp en varmekilde, hvorenn man stikke spaden i jorden. Og det stemmer. Kurbyer som Dudince, Piešťany, Rajecké Teplice, Bardejov, Sliač og Trenčianske Teplice er kjente over hele landet og oppsøkes ikke utelukkende av folk med sykdommer og lidelser. Likeså stor popularitet nyter varmebadene i Bešeňová, Liptovský Ján, Oravice, Prievidza og Ružomberok.