search

Feriehus i Bratislava

På slovakisk side av grenselandet mellom Østerrike, Ungarn og Tsjekkia finner du Bratislava. En spennende, men ofte oversett perle, når det kommer til storbyferie i Europa. En ferie i Bratislava byr på litt av hvert. Her kan du oppleve en kombinasjon av modernitet og historie. På veien gjennom Bratislava vil du kunne se museer, gamlebyen, Bratislava slottet eller dra på båttur rundt på elven Danube, som tar deg helt opp til Østerrikes hovedstad Wien. Byen har et stort antall parker og grøntområder, som ofte ligger en stykke oppe i høyden, og derfor er ideelt for gåturer eller sykkelturer. Fra en av våre sentrale ferieleiligheter i Bratislava, vil du enkelt kunne ta deg rundt og oppleve de mange mulighetene hovedstaden byr på. Bestill ditt neste feriehus eller ferieleilighet i Slovakia allerede i dag!

Byliv og flotte severdigheter i Bratislava

Her kan du føle den historiske østeriske-ungarske atmosfæren på kroppen når du vandrer gjennom de smale gatene i den velbevarte gamle bydelen. Den gamle bydelen, som på slovakisk heter Hlavné Námestie, er byens historiske og kulturelle senter. Reiser du på ferie til Slovakia om sommeren kan du oppleve folkefester, markeder og hyggelige fortauskafeer, hvor du kan slå deg ned og nyte en god kopp kaffe eller en lokal øl. En feriehusferie i Bratislava har også mye mer å by på for besøkende. Ved siden av barokkpalassene og kirkene fra Maria Theresas tid samt den berømte borgen, er Bratislava i dag også en moderne, kosmopolitisk storby. Her kan du se severdigheter som Donaubroen, som har blitt et av byens kjennetegn sammen med fjernsynstårnet, som med sine 220 meter er Slovakias høyeste bygning. Utover sightseeing, vil du også kunne benytte deg av gode shoppingmuligheter i alt fra designerbutikker til spesialbutikker med lokale delikatesser. Det er også verdt å få med seg den Blå Kirke, St Martins katedralen eller Apponyi palasset.

Opplev vakker natur fra feriehuset i Bratislava

Regionen rundt Bratislava har mer å tilby sine feriegjester enn en vakker hovedstad. Naturen i Bratislava er, som i resten av Slovakia, ofte enestående. Gjennom regionen Bratislava strekker det beskyttede naturområdet, De små Karpatene, seg. Bor du i en av våre ferieleiligheter eller feriehus i Bratislava, er dette et opplagt besøksmål.  Her kan du blant annet legge ut på noen spektakulære fotturer eller prøve mountain bike, og på ferden vil du passere flere hyggelige landsbyer. Her kan du virkelig føle den slovakiske kulturen, og ved de gamle vingårdene og ølbryggeriene er du tett på denne fantastiske kulturen. Du vil oppdage at i både de små og litt større landsbyer i Bratislava, opprettholdes de stolte vindyrkingstradisjonene. Her kan du derfor se vinmarker, som snor seg gjennom landskapet, og kan minne mye om Toscana. Med et feriehus i Bratislava kan du også besøke den Botaniske hagen, ZOO eller parken Koliba, som har mange flotte turstier.

Tips, tricks og gastronomi i Bratislava

La Bratislava bli din neste feriedestinasjon og oppsøk noen av de mange vingårdene hvor du kan smake lokalprodusert vin i området rundt storbyen. Hvis du er glad i god vin kan du følge vinruten gjennom De små Karpatene, fra vindyrkingens sentrum i Devon til Horne Oresany. Hvert sted du passerer langs ruten, kan by på egne vinspesialiteter som du absolutt bør smake på sammen med spesialistene fra det lokale kjøkken. Som nevnt er Slovakia kjent for sine mange gode øltyper, og du bør absolutt prøve Stupavar Porter. Gode restauranter har byen og regionen Bratislava også mange av. Ta turen forbi Modrá Hviezda og prøv spesialiteten kanin i rødvinssaus. Du kan også dra på den kjente restauranten Mondieu og nyte gode desserter, som pannekaker med is eller hjemmebakte makroner.