search

Feriehus i Kosice

Regionen Kosice ligger i det østlige Slovakia.  Her finner du også regionhovedstaden ved samme navn, og byen er i tillegg landets nest største by. Med et feriehus i Kostice kan du se frem mot å besøke interessante middelalderbyer med spennende attraksjoner og severdigheter, samt å slå deg løs i regionens mange naturreservater og nasjonalparker. Spesielt mange reiser til denne regionen på sommeren og om høsten, når naturen viser seg fra sin absolutt beste side og de kulturelle begivenhetene er mange. Hvis du ønsker en ferie i Slovakia, bør du absolutt vurdere denne flotte og begivenhetsrike regionen.

Opplevelser på ferie i byen Kosice

Regionshovedstaden Kosice ligger ved elven Hornád og har en lang og spennende historie, blant annet på grunn av byens strategiske plassering mellom Østersjøen og Balkan. Byen har i århundrevis vært regionens viktigste by og et naturlig sentrum for handel, utdannelse og kultur. I dag er byen dynamisk og livlig, og kan enkelt utforskes fra deres feriebolig i Kosice-regionen. Byen byr på mange attraksjoner og et spennende kulturliv, med blant annet en rekke museer og teatre. Det sentrale torget Hlavné námestie blir med god grunn betraktet som et av de vakreste torgene i Slovakia. Plassen er omringet av mange historiske bygninger og monumenter. Her ligger blant annet den gotiske katedralen St.Elisabeth, som er den største av sitt slag i Slovakia. Rundt katedralen står et bytårn og kapellet St.Michael, som sammen danner et unikt gotisk monument. Mellom katedralen og teatret ligger et livlig torg, som er fylt med hyggelige kafeer og levende musikk. Du kan også ta en tur innom byens sydligste festningsverk, som i dag er omgjort til et galleri og konserthall. Hvis du trenger et rolig øyeblikk på ferien, kan du ta turen innom den vakre botaniske hagen, hvor det finnes masse plass til en avslappende spasertur. Glem heller ikke å stoppe innom byen zoologiske hage, som er en av de største i landet og tredje største i Europa.

Feriehus i naturskjønne omgivelser

Når du leier et feriehus i Kosice kan du utforske regionens varierte natur. Her finner du alt fra middels store fjellandskap til slovakiske sletter. I regionen finner du to nasjonalparker – Slovak Paradis og Slovak Karst. Regionen grenser til flere nasjonalparker og du kan enkelt nå disse fra ferieboligen. Landskapet her er frodig og inviterer til fotturer i det vakre terrenget. Regionen er også rik på skjulte huler og grotter, hvor flere av disse står på UNESCOs verdensarvliste. Her ligger isgrotten Dobsinka, den fascinerende aragonitthulen Ochtinská, Jasovska-grotten med den barske historien og den mineralrike grotten Domica. Alle grottene er åpne for offentligheten og har stått på UNESCOs verdensarvliste i årevis. Her kan du utforske flotte steinformasjoner og lære mer om grottenes tidligere funksjoner og historie. Området har også mineralrikt vann, og du vil oppdage mange termalbad på ferien i Kosice. 

Unike ferieopplevelser i Slovakia

NOVASOL formidler ferieboliger i hele Europa. Kosice ble kåret til Europeisk Kulturhovedstad i 2013, og har siden den gang blomstret. Ikke bare er Kosice i dag en mer «selvsikker» by, men den kulturelle scenen har også vokst på utradisjonelt vis. Moderne barer, ‘city tours’ og nye moderne restauranter gir byen en livlig atmosfære. Byen har bevart mange av sine folketradisjoner gjennom tidene, enten det er arkitektonisk,  gjennom dans og sang eller i tradisjonell kunst og håndverk. Slovakias nasjonalrett er en hit hos de fleste - bryndzové halusky med bacon – og moderne varianter av retten gir nye smaksopplevelser. Blandingen av det tradisjonelle og det moderne vil helt klart danne et inntrykk hos de fleste. Bestill ditt neste feriehus i Slovakia hos NOVASOL og se frem mot en fantastisk ferie med akkurat den friheten du ønsker.