search

Feriehus i Presov

Presov er en region i det nordøstlige Slovakia, som grenser mot fjellkjeden Høye Tatra i nordvest, Polen i nordøst og Kosice-regionen i sør. Med et feriehus i regionen Presov, kan du oppleve historiske middelalderbyer, det vakre naturlandskapet og  så deg løs med akkurat det du vil på ferien. En kan reise på ferie til Presov gjennom hele året. Om sommeren byr de mange elvene og innsjøene på avkjølende ferieidyll og gode fiskemuligheter, mens Høye Tatra legger til rette for skisport på vinteren. Ønsker du et ferieopphold med familien i et rimelig, men spennende, ferieland, så bør du vurdere et feriehus i Presov.

Opplevelser i byen Presov

Presov byr på flotte byopplevelser på ferien i Slovakia, og regionshovedstaden med samme navn er intet unntak. Presov er den tredjestørste byen i Slovakia, og har en særdeles spennende historie og i dag har den multikulturelle byen et livlig sentrum. Byens befolkning er preget av både slovakere, ukrainere og polakker, og danner i dag den største byen i det nordøstlige Slovakia. Fra et feriehus i Presov kan du oppleve byens mange kulturelle attraksjoner, samt legge ut på dagsturer til de omkringliggende middelalderbyene og naturseverdighetene. Mange av byens severdigheter er sentrert midt i byens historiske sentrum. Plassen i midten domineres av kirken St.Nicholas fra det 14.århundrede med sitt gotiske tårn. Plassen er omkranset av flotte palasser og bygninger fra den slovakiske renessansen.

Den mest verdifulle er palasset Rákózci, som huser blant annet museer om vin, saltminer og jødedom, samt byens historiske epoker. Byen har også flere hyggelige shoppinggater og parker, hvor du kan slå deg ned og nyte det fine været, før du vender nesa tilbake til feriehuset i Presov. Ikke langt fra byen ligger det flere interessante opalgruver, grotter, det berømte Andy Warhol Museet og flere av regionens nasjonalparker og naturreservater. En ‘fun fact’ fra Presov er at den engelske dronningen har en opal fra en av disse gruvene i kronen sin.

Aktiv ferie i Presov

Regionens landskap er dominert av fjellandskap og Slovakias høyeste punkt, Gerlachov på 2600 m.o.h, finner du her. Landskapet er også preget av de store elvene som flyter gjennom regionen. Mange populære spa – og velværesentre finner du også her, på grunn av Presovs mineralholdige vann. Etter feriedager fylt med opplevelser og spenning, finnes det ikke noe bedre enn å avstresse med et avslappende mineralbad, som mange mener har helbredende egenskaper. Det er etablert en rekke nasjonalparker i regionen, for å beskytte og bevare områdets enestående natur og dyreliv. I nasjonalparkene Tatra, Poloniny og Pieniny kan du betrakte et rikt dyreliv, blant annet brunbjørn og ørn.

En ferie her er perfekt for deg som ønsker en aktiv ferie i Slovakia, og her kan du blant annet benytte deg av de mange vandrerutene eller prøve sykling i fjellene. Lengre ned i dalen kan du spille golf eller padle kajakk og kano i de mange elvene og innsjøene. På vinterstid reiser mange hit for å stå på ski og slappe på spa. I tillegg kan du ta turen til de store borgene og slottene i området, som forteller historier om storhetstider.

En fantastisk ferie i Presov

Regionen gir et innblikk i Slovakias nærmest eventyrlige historie, noe du kan se i byene og på de mange slottene og borgene som troner overalt i området. Den viktigste borgen av de alle er nok Spis Castle, som er den største ruinene av sitt slag i Sentral-Europa. Borgen ble bygget i det 12.århundrede og stod i sin tid som et viktig politisk, økonomisk og kulturelt sentrum for denne delen av regionen, som den gang tilhørte Ungarn. En tur hit kan kombineres med en frokost i den historiske landsbyen Spisská Kapitula. Oppdag en ny feriedestinasjon med NOVASOL og lei et feriehus i Presov, her kan du glede deg til å høre flere eventyrlige historier fra hjertet av Europa.