Trafikkinformasjon i Slovakia

Dersom du vurderer å kjøre bil på feriehusferien i Slovakia kan det være smart å undersøke trafikkreglene på forhånd. Bilbelte er påbudt for alle også for barnesete. Fartsgrenser: byer og landsbyer: 50 km/h, motorveier 130 km/h, ellers 90 km/h.

For lastebilkjørere er promillegrensen 0,0. Bruk av mobil er forbudt. Bare handsfreeanlegg er lovlig. I perioden 28.10 – 31.10 må det kjøres med nærlys/ billys hele døgnet.

Veiene er ikke i like god stand som i Norge. Veiarbeide forekommer ofte. Kjør spesielt forsiktig ved jernbaneoverganger. Ved ulykker, må politiet alltid kontaktes. Ved bilskader må det fremkomme fra protokollet at utreise er lov.

Vi anbefaler å parkere på overvåkede parkeringsplasser, i p-hus eller i carport. Hvis dette ikke er mulig, bør synlige bilsperreringer være montert. La helst ingen verdigjenstander ligge igjen i bilen. På alle motorveier i Slovakia må man betale veiavgift. Disse oblatene kan kjøpes ved grensen, på posten og på bensinstasjoner. Avgiftene koster for 15 dager 150 SK, for ett år 750 SK (alle priser er ca. priser).

Det anbefales å bruke kjettinger på fjellet. Dette kan kjøpes på stedet. Leiemulighetene er begrenset.

Ved motorstopp/ skader i Slovakia: NAMK 18123 / 18154