search

Feriehus i Trencin

Drømmer du om en ferie i naturskjønne omgivelser, med fjell som nabo og et rikt utvalg av opplevelser for hele familien? Da kan et feriehus i Trencin være en perfekt destinasjon for deg. Tett på den tsjekkiske grensen, 120 kilometer nord for hovedstaden Bratislava, ligger den vakre byen Trencin. Her kan besøkende glede seg over unike attraksjoner og severdigheter, som kan dateres helt tilbake til det 2.århundrede, da Romerrikets soldater holdt til i byen. Trencin er unik nettopp fordi byen er rik på historiske bygninger og monumenter, men samtidig har funnet plass til moderne arkitektur. Rundt byen er naturen ideell for en aktiv ferie for hele familien.

Ferieopplevelser i byen Trencin

Det er rikelig med aktiviteter og attraksjoner til ferien i Trencin. Byen er også hjemsted for noen av Slovakias mest kjente severdigheter. Et must å se på sightseeing i Trencin er slottet, med samme navn som byen. Trencin er nemlig et gammelt forsvarsverk, som skulle beskytte viktige handelsruter fra Balkan til Middelhavet, noe byens store bymurer er et klart tegn på. Den eldste delen av muren stod ferdig i starten av det 11.århundre. En av Slovakias mest populære severdigheter er de Romerske Inskripsjonene, etterlatt av romerske soldater i år 179 etter et slag mot tyske stammer. Inskripsjonene kan ses på hotellet Elizabeth. 

Etterpå kan du bevege deg videre og beundre gamlebyen, som i dag er velbevart og flott. I denne bydelen kan du også se Trencins vakre bytårn. Her kan du ta heis eller trappene opp til toppen og nyte et 360 graders panoramautsikt over Trencin. Hefra har du utsikt mot slottet, gamlebyen og naturen i bakgrunnen. Hvis du på ferien i Trencin ønsker kulturelle opplevelser, kan du besøke kunstgalleriet Galeria Bazovskeho, hvor nye lokale kunstnere jevnlig har utstillinger.

Aktiviteter i naturen fra feriehuset i Trencin

Hvis du på ferien i Trencin kan tenke deg gode opplevelser i naturen er det også gode muligheter for dette. Trencin ligger lavt i Vahdalen, hvor elven Vah snor seg vakkert gjennom landskapet. I denne elven har du mulighet til å bade, fiske, dra på seiltur og enkelte steder kan du også prøve elverafting. Hvis du ønsker et bedre innblikk i naturen rundt Trencin på ferien i Slovakia, kan du besøke det forhistoriske museet Bojnice.

Lei feriehus i Trencin

Trencin har også mange naturlige fjellformasjoner  som ikke er å finne så mange andre steder i Europa. Den mest kjente av disse, Maninska Gorge, inviterer til spennende opplevelser for hele familien. Her kan du utforske den vakre naturen, klatre og vandre. Skogslekeplassen i Brezina er perfekt for deg som reiser med barn, og her kan barna svinge seg i trærne i mange timer. I Slovakia finnes det en lang rekke klippehuler. Her skal hulen Opatovska nevnes som et must å besøke og du behøver ikke en guide for å utforske den 38 meter dype hulen. Med et feriehus fra NOVASOL kommer du tett på de store naturopplevelsene i Slovakia.

Gode råd til ferien i Trencin

Fra et feriehus i Trencin er det helt klart en god ferieaktivitet å ta en tur gjennom natur/landskapsparken Brezincy. Her kan du legge ut på en lengre gåtur i naturen, hvor veien blant annet går forbi en gammel kirkeruin, et gammelt munkekloster og kan avsluttes ved foten av eller på toppen det lille fjellet Inovec. Når du oppholder deg i Trencin kan du ta en liten tur innom byens to store torg, som ligger i en forlengelse av gågaten. Her finner du et livlig kafe – og barområde, hvor du kan nyte en kopp kaffe eller lokalt øl. Lei ditt feriehus i Trencin hos NOVASOL og få en fantastisk ferie i Slovakia med all den friheten du ønsker.