search

Feriehus i Trnava

Reis på ferie til Slovakia og oppdag ferieperlen Trnava. Feriedestinasjonen som blant annet byr på byen med samme navn, massevis av vakker natur og et hav av gode opplevelser for hele familien. Trnava befinner seg 50 kilometer nordøst for hovedstaden Bratislava, langs den brusende elven Trnavka, hvor det er gode muligheter for bading og fiske. Legg ut på oppdagelsesferd i den historiske byen Trnava, med sitt velbevarte bysenter, forsvarsverk og bymur, som passer ypperlig for en spasertur. Trnava er på folkemunn kjent som «Lille Roma», et kallenavn byen har fått på grunn av byens mange katolske kirker. Ønsker du en ferie i et billig, men vakkert, ferieland, kan et feriehus i Slovakia være et godt alternativ for familien.

Attraksjoner og severdigheter

Leier du et feriehus i Trnava, bør noen av de mange attraksjonene og severdighetene i byen stå på listen over gjøremål. Trnava bysenter er et populært turistmål og her kan du blant annet se store og velbevarte gotiske bygninger som St. Nicholas kirken eller St. Helena kirken, begge oppført i middelalderen. På ferie i Trnava må du heller ikke gå glipp av en tur langs eller på den gamle bymuren, som ble bygget i det 13.århundret som et forsvarsverk. I Trnava kan du også se det flotte bytårnet, som gir en flott panoramautsikt over byen og den omkringliggende naturen. Som alle andre storbyer i Europa vil du på en ferie i Trnava ha mange muligheter for å besøke spennende restauranter med lokale retter, sette deg på hyggelig fortauskafe eller nyte atmosfæren på et av byens flotte torg.  Byen har også en flott gågate med gode shoppingmuligheter, og butikker med alt fra designertøy til lokale spesialiteter.

Naturopplevelser med et feriehus i Trnava

En ferie i Slovakia vil alltid by på massevis av flott natur, ideelt for besøkende som ønsker en aktiv ferie. I Trnava er det nemlig mange gode vandreruter, i for eksempel nasjonalparkene, i fjellene eller langs de mange elvene i regionen. Det er også mulig å sykle mountain bike, prøve elverafting eller fjellklatring. En annen aktivitetsmulighet på ferien i Tranava er et besøk til det store naturområdet Malé Karpaty, som er en fredet del av en større fjellkjede. Her vil du finner du vakre daler, klippeformasjoner og ikke minst mange grotter, som er fascinerende og spennende å utforske. Vi anbefaler å ta en med en guide på en tur rundt i grottene, og en av de mest populære klippehulene er Driny hulen, som ligger nær slottet Smolenicky zámok. I hulen kan du se dryppstein og ta turen 450 meter inn i hulen med guide.

Gastronomiske opplevelser på ferien i Trnava

Et godt tips til ferien i Trnava regionen er et besøk til det lavtliggende sumpområdet Záhorie. Her kan du plukke sopp i det store furuskogområdet. Området er rikt på flora og fauna, som du vil oppdage om du tar turen forbi elven Morava. Er det en varm dag kan du ta et avkjølende bad i elven, studere de mange insektene og  sommerfuglene, plukke sopp eller nyte en medbrakt piknikkurv. Slovakia er kjent for sin vin og øl av høy kvalitet. På turen gjennom landet vil du derfor støte på mange lokale vingårder, og du bør benytte anledningen til å delta på en vinsmaking eller to. Ønsker du spennende familieopplevelser i Trnava kan du finne den perfekte ferieboligen hos NOVASOL