search

Feriehus i Zilina

I den nordvestlige delen av Slovakia finner du den spennende feriedestinasjonen Zilina, fylt med gode opplevelser for hele familien. Regionen Zilina er oppkalt etter byen. Fra et feriehus i Zilina er du to timer unna Slovakias hovedstad Bratislava, som har alt det en moderne storby kan tilby. I Zilina vil du kunne oppleve vakker natur i form av Vah dalen, og de tre store elvene Vah, Kysuca og Rajcanka, som snor seg gjennom landskapet. På veien gjennom Zilinas enestående natur vil du også oppdage et vakker fjellandskap, hvor store skoger og hyggelige landskaper ønsker dere velkommen. Ferieregionen Zilina er perfekt for familien som ønsker å oppleve naturen eller være aktive med vandreturer, sykling, klatring og mye mer. 

Tett på naturen med et feriehus i Zilina

Våre ferieboliger i Zilina ligger utrolig tett på naturen, så her blir det enkelt å nyte opplevelser og aktiviteter i naturen. Slovakia er kjent for sine mange vandreruter og sykkelruter i fjellet. Faktisk startet verdens mest populære syklist, Peter Sagan, sin sykkelkarriere på en sykkel i Zinilias fjell, som er hans hjemsted. Her kan du selv utforske området eller oppsøke en guide. En av de mest populære vandreruter er Zilina-Budatin, som bør legges opp som en dagstur. Underveis vil du komme inom atskillige utkikkspunkter og turen avsluttes ved den gamle borgen ved Budatin. Dette er en tur som alle kan være med på. Hvis du liker nasjonalparker, vil du ikke bli skuffet over Zilina. Her kan du nemlig besøke den kjente parken Mala Fatra, hvor det også er gode muligheter for å vandre i de små fjellene. På din vei gjennom parken vil du kunne se gamle landsbyer, hvor den slovakiske kulturen blomstrer. Drømmer du om å leie et feriehus tett på vakker natur og spennende storbyer, så vil et feriehus i Zilina være et godt alternativ for din neste europaferie.

Aktiviteter og severdigheter 

En ferie i Slovakia byr på mye for alle, uansett om du reiser med venner, familie eller partneren. Både i byen og regionen Zilina venter det et hav av morsomme opplevelser og unike severdigheter. Er du glad i en byferie, er byens mange severdigheter midt i blinken for deg. Få med deg det Marinske torg, hvor du kan oppleve de flotte middelalderbygningene der byens høystående borgere bodde, samt få informasjon om byen spennende historie. Har du tilgang på bil i ferien kan du kjøre ut til borgen Lietava, som ligger 15 minutters kjøring utenfor byen Zilina. Borgen står i dag som en ruin, men opp til 1500-tallet ble borgen brukt som et militært hovedkvarter. På ferien i Zilina bør du også ta turen innom treenighetskirken og det gamle rådhuset, som begge er vakre bygninger som vitner om byens storhetstid.

Velvære på ferie i Slovakia

Leier du et feriehus i Slovakia vil du kunne oppleve god øl, spesiell vin, fantastisk mat og gjestfriheten hos lokalbefolkningen. På ferien i Slovakia kan du ta turen til en av de mange spasentrene, termalbadene eller kildene, som ligger spredt rundt i Zilina. Noen av de beste restaurantene finnes i byen Zilina. Her må du ikke gå glipp av restauranten Vulcano, en italiensk-inspirert restaurant som serverer mat fra Middelhavet. Du kan også besøke baren Beervana, en kjent ølbar med et stort utvalg av øl, hvor du kan smake på en lang rekke lokale og internasjonale øltyper.