Beskrivelse av Slovenia

N
| Forfatter
(Publisert første gang: )

Dette lille, grønne landet har et samlet areal på 20.273 km² og gjestfrie, arbeidsomme folk. Slovenia er et land med uforholdsmessig mange atleter og en rik kultur.

Av de 2 millioner innbyggerne er de fleste slovenere og kun en mindre del fra andre deler av Eks-Jugoslavia, Italia eller Ungarn. De fleste innbyggerne bor i byene og jobber i servicesektoren og i industrien. Slovenerne snakker mange språk – stort sett engelsk, tysk eller andre språk som ble snakket i Eks-Jugoslavia. Ved grensen til Italia snakker mange italiensk.

Vakre byer og vakker natur kjennetegner Slovenia

 

Variert landskap og underjordisk verden

Slovenia er preget av et variert landskap som stort sett er dekket av skog. Mer enn en tredjedel av landet er fredet. I nord, ved slutten av Alpene som har høye og spisse fjelltopper, er det mye skog. Store fjellområder preger den østlige delen mellom Maribor og Ljubljana. Dette området tilhører den pannoniske sletten. Landets mer enn 9.000 underjordiske karsthuler er også veldige interessante.

Mat og drikke

Slovenia har 24 kulinariske regioner og 14 vinområder. En kan oppleve gastronomisk variasjon i Slovenias mange puber, restauranter, vinkjellere og kaffebarer. Det slovenske kjøkkenet er preget av Middelhavet, de pannoniske slettene, Alpene og av Balkan.

En tradisjonell spesialitet er Osmicva-vinkjellerne i karstområdene.

Prøv noen av de mange nasjonalrettene, blant annet regionale typer brød, štruklji (en type rullet kake), fylt prekmurska gibanica eller potica (en type gjærbakst som er fylt med nøtter, valmue, rosiner, krydder, rømme og fløte, honning og smult), Pršut (lufttørkete skinke) og utvalgte sorter vin som Teran, Muskat, Malvasia, Traminer, Sauvignon, Chardonnay og Ranina.

Ski og turer

Lei et NOVASOL feriehus i Slovenia dersom du ønsker å stå på ski ned de vakre fjelltoppene i de slovenske Alpene eller nyte vakkert landskap på tur. Ønkser du å sole deg ved kysten eller slappe av på spa, kan du – avhengig av interesse og sesong – besøke en av Slovenias 12 regioner: