search

Feriehus i Böhmer fjellene

Böhmer fjellene forløper langs den tsjekkisk-polske grensen og danner her den høyeste fjellkjeden på tsjekkisk territorium; den høyeste fjelltoppen utgjør Sněžka med sine 1.602 m. Dette er en av Tsjekkias mest kjente ferieregioner og samtidig landets mest besøkte fjellområde på grunn av den enestående, skjønne naturen.

Naturomgivelser

Som en forlengelse av nasjonalparken som ligger på polsk side av grensen, ble Krkonošský národní park opprettet i 1963 som Tsjekkias første nasjonalpark. Dette vidunderlige, vernede landskapet på nærmere 370 km² er preget av golde bergkammer, dype daler, krystallklare fosser og bekker.

Böhmer fjellene utgjør et av de mest tradisjonsrike turistområdene i Mellom-Europa. Fotturer på bergkammer og -egger i denne regionen var allerede på slutten av det 19. århundret en ytterst utbredt beskjeftigelse. Takket være de mange typiske fjellstuene som f.eks. Luèní bouda er det også i dag meget populært å foreta kortere og lengre fotturer. Muligheten for å samle sopp og bær gjør vandreturene i dette området ekstra attraktive.

Opplevelser og aktiviteter

Store og snøsikre skiområder finnes det nær sagt overalt i Böhmer fjellene. Regionens mest kjente vintersportssteder befinner seg imidlertid i Špindlerův Mlýn, Harrachov og Jánské Láznì. Skjønt også de mindre og roligere vinterstedene som eksempelvis Vítkovice, Malá Úpa, Herlíkovice og Èerný dùl kan anbefales på det varmeste. Grip for all del sjansen til å ta en tur opp i tårnet på hoppbakkeanlegget Čerťák i Harrachov.

Sommerturistene kan på sin side ikke bare benytte seg av svært godt merkede gang- og sykkelveier, men også å prøve ut adskillige andre fritidsaktiviteter. Blant annet finnes det f.eks. en moderne svømmehall og sommerakebane i Špindlerův Mlýn, en stolheis som fører opp til Böhmer fjellenes høyeste topp, Sněžka, en sportsflyplass i Vrchlabí som tilbyr flyturer med flott utsikt, en bowlingbane i Jilemnice og mye mer.

Böhmer fjellene utgjør ganske enkelt et eldorado for feriegjester og naturvenner og er ideelt med tanke på leie av feriehus i Tsjekkia!