Aktiviteter og attraksjoner i Böhmer fjellene

I Böhmer fjellene finnes det mange severdigheter og attraksjoner. Noen viktige og interessante har vi her samlet sammen for deg, slik at du skal kunne planlegge en så variert og interessant ferie som mulig. Vi ønsker deg mye moro i din utforskning av ferieregionen mens du oppholder deg på et av våre feriehus i Böhmer fjellene !

Natur og kulturelle severdigheter

  • Festen til minne om fjelltrollet Rübezahl arrangerer Harrachov hvert år i februar. Den største tradisjonen siden 1946 er møtet med Rübezahl. Dette er en fest med mange leker og attraksjoner for hele familien. Høydepunktet nås når Rübezahl og Djevelen melder sin ankomst. Arrangementet finner sted hvert år den første søndagen i mars.
  • Pančavský vodopád mellom Rokytnice nad Jizerou og Špindlerův Mlýn er Tsjekkias høyeste foss (140 m).
  • Byen Jánské Lázně er et populært kursted og samtidig et vintersportssentrum i rask utvikling. I 2006 startet driften av den nye åtteseters gondolbanen Černohorský Express som fører oppover fjellet Černá Hora.
  • Museet Krkonošské muzeum Jilemnice i byen Jilemnice viser eksempelvis historiske kjøkkengjenstander og -redskap, gamle landkart og mye mer.
  • Interessante teaterforestillinger kan beskues i Liberec.
  • Sliping av glass er i denne regionen et urgammelt håndverk og kan beundres den dag i dag. Glasshytten Novosad i Harrachov tilbyr særdeles interessante omvisninger.

Aktiv ferie i Böhmer fjellene

Tilbudet for en aktiv ferie omfatter alt fra båtutleie, jakt og fiske, svømming, tennis, sommeraking, paragliding, terrengsykling og rafting. Nasjonalparken Krkonoše byr på turstier for alle aldersgrupper. Ved siden av sportsaktivitetene kan man i tillegg nyte de uendelige utsiktene utover Böhmen og helt til Polen. Skjønt også om vinteren er et feriehusopphold i Böhmer fjelleneypperlig.

Lei en sykkel og følg sykkelkartet bortover de godt utbygde veiene som leder deg fra én severdighet til en annen.

Lei sykkel på ferie i Böhmer fjellene

Et besøk i fritidssenteret Babylon i Liberec gir en kjærkommen avveksling.

Lei fullt utstyr til ski eller snowboard. Informasjon om fritidsmuligheter får du på vårt servicekontor i landsbyen Smržovka ved byen Jablonec nad Nisou