search

Feriehus i Böhmerwald

Alle som har booket et feriehus i Böhmerwald, kan stolt hevde at feriehuset deres befinner seg på Europas grønne tak. Denne skogrike del av Tsjekkia danner en ca. 120 km lang fjellkjede i grenseområdet mot Tyskland og Østerrike.

 

Kjeden består av kjernesunne skoger med adskillige pittoreske innsjøer som oppstod allerede under istiden; i 1993 fikk dette verdifulle området status som nasjonalpark.

Et omfattende nett av gangstier og skiltede sykkelveier leder deg gjennom mange landsbyer og tettsteder; ennvidere kan du også velge veien som fører hen til Böhmerwalds høyeste fjell på tsjekkisk side, Plechý (1.378 m.o.h.). Feriehuset eller ferieleiligheten danner her alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.

Til enhver årstid

I sommermånedene fremstår den kunstige innsjøen Údolní nádrž Lipno som et av de mest populære feriemålene i Böhmerwald. Den 48,7 km² store vannoverflaten gjør Lipno til den største innsjøen på tsjekkisk territorium og samtidig et enormt paradis for alle som liker bading og segling.

Om vinteren tilbyr Böhmerwald utmerkede betingelser for vintersport gjennom sine topp utstyrte skisentre. Omgivelsene rundt skistedene Železná Ruda, Nové Hutě, Kvilda, Špičák og Zadov-Churáňov kan ved siden av vidunderlige fjellandskap også friste med en hel rekke preparerte alpinnedfarter og langrennsløper. Fjellandsbyen Kvilda befinner seg på 1.065 meters høyde og er dermed den høyest beliggende landsbyen i Den Tsjekkiske Republikk.