search

Feriehus i Midt-Böhmen

Böhmens hjerte er fylt av gamle sagn og historier. Her ligger det borger, slott og festninger innhyllet i en rolig og bedagelig natur - og alt sammen befinner seg få kilometer utenfor Praha. Blant Den Tsjekkiske Republikks 14 regioner er regionen Midt-Böhmen den største målt etter flateinnhold og den tredje største hva innbyggertall angår.

Midt-Böhmen kjennetegnes av to typer landskap: Langs elven Elben i nordøst dominerer jordbrukssletter, løv- og barskoger; mens i sørvest hever høydedrag seg med overveiende gran- og blandingsskog. Regionens laveste område ligger på 153 m.o.h. og befinner seg langs Elbens bredd ved byen Mělník , hvorimot det høyeste punktet er fjelltoppen Tok på 864 m. Naturelskere får her anledning til å beundre flere forskjellige naturvernområder; det største og mest betydningsfulle av dem er Chráněná krajinná oblast Křivoklátsko som UNESCO har utropt til biosfærereservat. Se vårt store utvalg av feriehus i Midt-Böhmen.

Et behagelig klima gjør Midt-Böhmen til et av de varmeste regionene i Vest-Tsjekkia. Dette vet bl.a. den lokale landbruksnæringen å utnytte. Tenker du å legge neste ferie til Tsjekkia, bør du se våre feriehus i Midt-Böhmen. 

Opplevelser og aktiviteter

Verdifulle minnesmerker pryder Midt-Böhmens rike historie. Blant de gamle borgene som eksempelvis Křivoklát, Konopiště, Kokořín og Český Šternberk stikker borgen Karlštejn seg frem fra Tsjekkias mest betydningsfulle borg samt et symbol på Kongeriket Böhmen. Borgen ble grunnlagt i år 1348 av keiser Karl IV av Det hellige romerske riket. Blant regionens tallrike slott kan Brandýs nad Labem, Mělník, Dobříš, Nelahozeves, Veltrusy og Lány fremheves.

Sør for Praha, i særdeleshet rundt elvene Vltava eller bedre kjent som Moldau og Sázava ellet Sasau, strekker det seg ut et vidt og omfattende kurområde med bl.a. den meget populære, kunstige innsjøen Slapy. Bading og svømming, sykkel- og fotturer, runder med båt og dampskip og i tillegg adskillige andre aktiviteter – her er alt mulig.

I kraft av Midt-Böhmens strategiske og gunstige beliggenhet kan du herfra raskt og enkelt foreta en utflukt til Praha eller til noen av de andre tsjekkiske regionene. Å leie feriehus i Böhmen eller en ferieleilighet i området danner herved alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.