Aktiviteter og attraksjoner i Midt-Böhmen

Midt-Böhmen fascinerer med sin enestående natur som i all tid har gitt menneskene avspenning og hvile. Skjønt denne regionen har selvsagt også en hel mengde attraksjoner og severdigheter å by på. Et utvalg av aktivitetsmuligheter og utfluktsmål har vi her satt sammen for deg, slik at du skal kunne planlegge interessante opplevelser mens du bor på et av våre fine feriehus i Midt-böhmen.

Aktiviteter og attraksjoner i Midt-Böhmen

Natur og kulturelle severdigheter

  • Friluftsmuseet i Přerov nad Labem ble åpnet allerede i år 1900 og viser 32 bolighus som demonstrerer forskjellige typer innredning og interiør.
  • Dryppsteinshulene Koněpruské jeskyně i naturvernområdet Böhmischer Karst utgjør de lengste i sitt slag på tsjekkisk territorium. Grottene fører de besøkende ned ca. 610 m under jorden.
  • Den franske parken ved slottet Dobříš danner et kostbart bilde av rokokkoens hagearkitektur som med sine blomsterornament og møysommelig trimmede hekker vekker til live en atmosfære liksom ved slottet Schönbrunn i Wien.
  • På det mytiske høydedraget Velký Blaník (638 m.o.h.) står det et 30 m høyt utkikkstårn av tre, som gir et fantastisk utsyn over det skjønne landskapet omkring.
  • Bergverksmuseet i byen Příbram huser to sanerte Malakov-gruvetårn, to dampmaskiner for gruvetransport og tre farbare gruveganger. Dessuten er hele omlandet, spesielt rundt bydelen Březové Hory, preget av gruvedriften.

Aktiv i Midt-Böhmen

En mindre sportsflyplass ved byen Benešov tilbyr uforglemmelige rundturer i luften. Her kan du fra fugleperspektiv betrakte f.eks. elvemøtet mellom Moldau og Elbe, den kunstige innsjøen Slapy, slottet Konopiště og Benešovs bykjerne.

Golfsportens historie i området Štiřínrekker helt tilbake til 1920-tallet. På slottet Štiříns grunn befinner det seg en ni hulls golfbane; den engelske slottsparken omkranser golfbanen og danner sammen med resten av slottsarealet en enestående omgivelse.

I likhet med alle de andre regionene i Tsjekkia så er også Midt-Böhmen knyttet sammen med et finmasket nett av vel markerte turstier og godt skiltede sykkelveier.

Det moderne badelandet Aquapark i byen Kladno holder åpent både på vinters- og sommerstid. Pavillon A er utstyrt med en klassisk 25-meter-bane. I Pavillon B står de forskjelligste vannattraksjoner klare til bruk: vannrutsjebaner, Space Bowl, en naturlig foss, plaskedammer og mye, mye mer.