search

Feriehus i Nord-Böhmen

Nordvest i Böhmen ligger den interessante regionen Ústecký kraj. På bakgrunn av at dette området var tett befolket allerede i middelalderen, finnes det her et større antall historiske steder; de mest kjente av dem er den romanske rotunden på det sagnomsuste fjellet Říp, den gotiske kirken i Most og barokkslottet Duchcov. I festningsbyen Terezín er det opprettet et minnested for ofrene fra den tyske konsentrasjonsleiren KZ Theresienstadt.

Opplevelser og aktiviteter

Også hva naturen angår, har regionen Ústecký kraj mye å by på, som f.eks. nasjonalparken Národní park České Švýcarsko og naturvernområdene Labské pískovce, České Středohoří og Lužické hory. Denne naturen er ganske enkelt enestående og utrolig mangfoldig. Det beste utgangspunktet for slike opplevelser får du dersom du leier et av våre mange feriehus i Tsjekkia

Sportsentusiastene stikker gjerne innom arenaene Hippodrom og Autodrom i Most. Områdene rundt Děčín og Bořeň er utmerkede for klatring. I likhet med resten av Tsjekkia er selvsagt også denne regionen gjennomtråklet av godt markerte turstier og sykkelveier. I tillegg kommer fremragende vintersportsmuligheter i Krušné hory og Lužické hory.

De mest populære områdene for rekreasjon og avspenning befinner seg naturligvis i nærheten av de lokale vassdragene. Elven Labe samt dennes sideelver Ohře og Ploučnice, de oppdemmede innsjøene Vodní nádrž Nechranice og Všechlapy og den kunstige innsjøen ved Lovosice tiltrekker seg lokalbefolkningen så vel som gjester.

Feriehuset eller ferieleiligheten i Böhmen er det ideelle utgangspunkt for ferien din!