Aktiviteter og attraksjoner i Nord-Böhmen

Nord-Böhmen fascinerer først og fremst gjennom sin vidunderlige og varierte natur. Skjønt regionen har selvfølgelig også endel å tilby på det kulturelle plan; fortidige bykjerner, historiske bygg og mangfold av aktivitetstilbud vil gjøre ferieplanene dine perfekte. For at du riktig skal kunne planlegge ferien din, har vi her sammenfattet noen av hovedattraksjonene for deg. Slik blir ferien i et av våre feriehus i Nord-Böhmen full av opplevelser.

Aktiviteter i Nord-Böhmen

Natur og kulturelle severdigheter

  • Renessanseslottet Libochovice ble reist på grunnen til en forhenværende gotisk festning og i det 17. århundret ombygget i tidlig barokk stil. Slottsbygningen huser bl.a. en enestående samling av åtte blåhvite kakkelovner.
  • Fjellet Milešovka utgjør med sine 836 m det høyeste fjellet i fjellkjeden České středohoří. Den verdensomreisende naturforskeren Alexander von Humboldt betegnet utsikten fra Milešovka som Verdens tredje flotteste.
  • Byen Žatec samt dennes omland danner et kjent sentrum for dyrking av humle. Den historiske bykjernen som ble erklært verneverdig i 1961, rommer en rekke betydningsfulle bygg hvis arkitektur demonsterer alt fra romansk kunst til jugendstil.
  • I 1780, under keiser Joseph IIs regjeringstid, ble Terezín bygget som et festningsanlegg. 160 år senere, i juni 1940, gikk nazistene i gang med å forvandle Terezín til en konsentrasjonsleir - KZ Theresienstadt. Denne leiren fikk i 1947 sitt minnested i Theresienstadts Kleine Festung (tsj.: Male Pevnost).
  • Byen Teplice er et kjent kursted som allerede i det 18. og 19. århundret ble oppsøkt av prominente personer fra hele Europa. Her møttes ingen ringere enn Ludwig van Beethoven og Johann Wolfgang von Goethe i det begivenhetsrike året 1812.

Aktiv i Nord-Böhmen

  • Den 4.219 m lange motorsportsbanen i Most arrangerer hvert år flere spennende, internasjonale bilrace.
  • Båtturer på elven Elben kan absolutt nytes, selv om solen måtte glimre med sitt fravær.
  • Gode betingelser for både langrenn og alpint vinterstid tilbyr Nord-Böhmens små, men koselige vintersteder som f.eks. Telnice og Bouřňák i fjellkjeden Krušné hory eller Luž i fjellkjeden Lužické hory.
  • Utkikkstårnet på fjelltoppen Děčínský Sněžník ansees som et av Tsjekkias flotteste og byr på et herlig skue utover Elbens elvedal samt utsikt helt bort til Dresden.
  • Den kunstige innsjøen Nechranice med Mellom-Europas lengste demning (3.280 m) utgjør en egnet tumleplass for alle slags typer vannsport.