Aktiviteter og attraksjoner i Øst-Böhmen

I Böhmen finnes det mange oppmerkede turstier og skiltede sykkelstier. Den populære sykkelstien gjennom vinavlingene lokker hvert år mange syklende vinelskere. Helsebad og kurstedene ( f.eks Jesenik, Luhacovice, Teplice nad Becvou ) kan tilby mange ulike helsekurer og Wellnessprogram. Det vakre landskapet i Böhmen passar bra for alle typer fritidsaktiviteter som for eksempel turgåing, sykling, svømming, fiske, ridning og klattring. Vi har mange flotte feriehus i Øst-Böhmen - se vårt store utvalg på våre nettsider. 

Attraksjoner

Den store industribyen Ostrava ble grunnlagt gjennom en kaotisk sammenslåing av 34 selvstendige samfunn. Detta gjør at det ikke finnes så mange gamle attraksjoner. Man kan imidlertid se en hel del tekniske bygninger og minnesmerker.

Byen Opava var ett viktigt forvaltningssentrum fra tidligere fyrstedømer og senere Schlesiens. Det eldste museet i Tsjekkia ligger her, det schlesiske landmuseet, som ble bygget allerede i 1814.

Det høyeste fjellet i Altvatergebirge Praded med sine 1491 m o h og et 162 m høyt TV-tårn, er Tjekkias høyeste og dessuten kaldeste (gjenomsnittlig årstemperatur 0,9 grader) punkt.

Aktiv ferie i Øst-Böhmen

Det finnes mange populære skidområder nær Altvater, Ramzova, Cervenohorské sedlo, Mala Moravka-Karlov pod Pradedem eller Dolni Morava.

I Velké Losiny kan man kjøre slalom og senere bade i varme svovelkilder.

I Ostrava kan man hvert år i juni se på friidrettstevner Meeting Zlatá Tretra/Golden Spike. Man kan også se på ishockeyturneringer i den moderne CEZ Arena i Ostrava-Vítkovice.

Sykle, spasere, løpe eller bara ta det med ro kan man gjøra nesten overalt, ikke bare i Altvatergebirge.

Ditt feriehus i Böhmen er det perfekte utgangspunktet for å oppleve Tsjekkia!

Grotte des Demoiselles

Grotte des Demoiselles utgjør en av områdets de mest imponerende severdigheter. Grottens hovedsal fremviser tallrike søyler og et gigantisk mål på over 45 meters høyde og mer enn 100 meters bredde. Om sommeren danner den svale luften i hulen en behagelig omgivelse. Grotten ligger ikke langt unna Les gorges du Tarn (Tarn-kløftene) og Corniche des Cévennes (fjellmassivet Cevennene).

Musée-Parc des Dinosaures de Mèze

Denne parken er ikke bare noe for dinosaurerfans. Den er den største i sitt slag i Europa og gir en ytterst levende og anskuelig fremstilling av disse forhistoriske vesenene som regjerte på vår planet. Begi deg utpå en spennende tidsreise. Parken holder åpent hele året rundt.

Grotte de la Clamouse

Enda en spektakulær dryppstenshule befinner seg ved foten av Larzec-platået, ca. 35 km fra Montpellier. I området Bas-Languedoc er denne den største i sitt slag. Spesielt kjent er dens aragonitdryppstener.

Akvariet i Cap d'Agde

I dette akvariet kan man i tillegg til Middelhavets egen fauna også beundre tropefisker, koraller, haier og andre havdyr. De 30 bassengene som stadig forsynes med friskt sjøvann, skaper et miljø som ligger temmelig nært opp til sjødyrenes naturlige omgivelsene. Gå ikke glipp av dette unike showet! Akvariet holder åpent hele året rundt.

Phare de la Méditerranée

I dag holder et moderne seminar- og konferansesenter hus i det tidligere vanntårnet som således besøkes av de mangfoldigste grupper. Tårnet har en høyde på 45 m, og dets glassbedekte utkikksplattform skaper en 360º-utsikt som kan ta pusten fra en; herfra ser man både langt inn i innlandet og utover Golfe du Lion (Løvebukten).

Katedralen i Maguelone

Allerede på 500-tallet innehadde denne katedralen i romansk stil status som bispesete. Gjennom århundrenes løp ble den ombygget diverse ganger. Hit valfartet stadig de romerske paver, før bispesetet på 1500-tallet ble flyttet til Montpellier. I dag holder et senter for mennesker med lærevansker til i katedralen som ligger rett ved sjøen, ca. 4 km vest for Palavas-les-Flots/Phare de la Méditerranée.