search

Ferieleiligheter i Praha

Praha er største by og hovedstad i Tsjekkia. Praha er uten tvil en av de aller vakreste byene i Europa og har mer enn 1000 byggverk som er fredet som historiske minnesmerker og er oppført på UNESCO sin verdensarvsliste.

Her ser man fantastiske eksempler på både gotisk, renessanse og barokk byggestil. Over byen kneiser borgen Hradcany fra 800-tallet. Byen er delt i to av elven Moldau men er knyttet sammen via den kjente Karlsbroen. Går du med tanker om en feriebolig i Tsjekkia, er en ferieleilighet i Praha et godt alternativ. Dra på oppdagelsesferd i denne vakre byen! 

Lei en ferieleilighet i Praha

Kultur

Kulturen blomstrer i Praha, og du bør benytte anledningen til en konsert med verker av for eksempel Smetana eller Dvorak.

Glem heller ikke at Tsjekkia er verdensberømt for sine dukketeater, og i flere butikker kan du finne flotte marionetter. I den tsjekkiske hovedstaden finner du en rekke severdigheter og museer, i tillegg til gode shoppingmuligheter og et pulserende uteliv.

Restauranter

Tsjekkia er ikke akkurat kjent som verdens haute cuisine. De lokale, tradisjonelle rettene domineres av svinekjøtt, surkål og knødel med øl til.

På kveldstid er det mange restauranter å velge mellom, og du må også få med deg stemningen i en vinkjeller eller i en av de mange ølstuene. Tsjekkisk øl er blant det beste i verden.

Og øl kan tsjekkerne! Tsjekkisk øl har en svært lang historie, og de eldste bryggeriene er rundt 900 år gamle. De største og mest populære merkene er Budvar, Gambrinius og Urquell. Budvar er blitt adoptert av amerikanerne og omdøpt til Budweiser, som i dag er et av verdens mest kjente ølmerker.