search

Feriehus i Sør-Böhmen

Det sørböhmiske landskapet er meget mangfoldig. Legg inn en pause i idylliske landsbyer og trekk deg rolig tilbake blant tjern, enger og barskoger. I Sør-Böhmen finnes den ideelle kombinasjonen av avspenning og kultur.

Opplevelser og aktiviteter

Regionen Sør-Böhmen, som kun i liten grad viser seg påvirket av den moderne sivilisasjon og utvikling, er i første rekke kjent som landet med de tusen sjøer og tjern. Disse sørböhmiske sjøområdene danner et enestående natur-teknisk verk og samtidig en egnet region for bading og fisking. Det mest betydningsfulle området ligger ved byen Třeboň og omfatter Tsjekkias største tjern, Rožmberk. Utmerkede betingelser tilbyr også tjernene i omlandet rundt byene České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Protivín og Blatná.

Mange historiske bykjerner er blitt erklært verneverdige, slik som f.eks. České Budějovice, Český Krumlov som står på UNESCOs Verdensarvliste, Jindřichův Hradec, Třeboň, Slavonice, Prachatice og Tábor. Som regionens klenodium ansees UNESCO-byen Český Krumlov. Spesielt høyt verdsettes den enestående bondehussamlingen som er bevart i den sørböhmiske landsbyen Holašovice. Blant Sør-Böhmens mest besøkte minnesmerker finner vi også slottene Hluboká nad Vltavou og Červena Lhota, borgen Zvíkov og de to klostrene Vyšší Brod og Zlatá Koruna.

Også snøens hvite dekke kler Sør-Böhmen godt. Det nedsnødde landskapet byr på mange muligheter for en variert vinterferie. Midtpunktet utgjør i all hovedsak De böhmiske skoger med de to store skiområdene i Zadov og Lipno. Stadig mer forlokkende viser landskapet rundt byen Jindřichův Hradec seg; skjønt også i de øvrige delene av regionen finner de vintersportsfrelste seg godt til rette.

Kultur og gastronomi

Den kjente konservatismen i den sørböhmske befolkningen gjenspeiler seg i den gode gastronomiske tradisjonen. Hvor har denne tradisjonen sine røtter? Det vidsynte landskapet med sine tallrike innsjøer, skoger, enger og beitemarker leverer de beste lokale ingrediensene for de herligste oppskrifter. De lokale produktene og matrettene har oppnådd en berømmelse som rekker langt utover regionens egne og sågar Tsjekkias grenser: det holder å nevne det sørböhmiske ølet og melken, karpefiskene fra Třeboň, viltkjøttet, soppspesialitetene og Žahour som er et slags bakverk med blåbærsaus; i tillegg finnes det også mange andre lekkerbiskener fra denne regionen.

Da Skaperen skulle forme Sør-Böhmen, ble Han nok overveldet av såpass mange ulike ønsker at Han skapte et landskap som vel yter enhver menneskelig lengsel rettferdighet. Dette gjør regionen til et ideelt sted for deg som ønsker å leie feriehus i Tsjekkia med hele familien; her forenes sport, kultur, naturopplevelser, fornøyelser og adrenalin-kick på en slik måte at det til og med er mulig å rekke igjennom alt på én dag.