Aktiviteter og attraksjoner i Sør-Böhmen

Både kulturen og naturen i Sør-Böhmen gjør provinsen til regionens stolthet. Landskapet som gjennombores av tjern, elver og innsjøer, inviterer til diverse aktiviteter i den friske og rene luften. Skjønt det finnes også tallrike historiske byer og bygg som du absolutt bør få med deg. For at du riktig skal kunne planlegge ferien din fra begynnelsen av, har vi her satt sammen et lite utvalg av severdigheter, attraksjoner og andre flotte steder. Slik blir oppholdet i feriehuset i Sør-Böhmen en stor suksess.

Natur og kulturelle severdigheter

  • Kurbyen Třeboň, som dessuten er kjent for sin folklorefestival, har en naturlig helbredelseskilde med myr og torv. Også de omkringliggende tjernene har gitt byen ry; naturstien rundt tjernet Svět (12 km, 16 stasjonen) kan absolutt anbefales.
  • Bykjernen i České Budějovice rommer arkader og svalganger samt den kjente markedsplassen med den barokke brønnen Samsonova kašna som er Tsjekkias største i sitt slag. Blant byens aller ypperste tekniske minnesmerker ansees hestejernbanen Koněspřežná dráha České Budějovice–Linec–Gmunden (1825-1832) som muliggjorte en raskere transport mellom České Budějovice og den østerrikske byen Linz.
  • Slottet i Hluboká nad Vltavou, som er ombygget i den engelske windsor-gotikkens stil, imponerer alle sine besøkende. Borgen Červená Lhota er utstyrt med vollgrav og regnes som et av de mest romantiske bygg i Tsjekkia, hvilket viser seg meget forlokkende for filmregissører.
  • Det største tjernet ved Rožmberk nad Vltavou omfatter 489 ha og ble bearbeidet allerede i årene 1584-90. På vannspeilet kommer sågar Jordens krumning til syne.
  • Utkikkstårnet og observatoriet på det 1.083 m høye fjellet Kleť ved byen Český Krumlov kan nås enkelt med en stolheis.

Aktiv ferie i Sør-Böhmen

  • Bading og fisking i regionens utallige vann og vassdrag (kunstige innsjøer, tjern, elver) er populære fritidsaktiviteter.
  • Sykling i dette bedagelige landskapet kan anbefales på det varmeste; nær sagt hver eneste bokhandel selger detaljerte kart over regionen samt det respektive lokalområdet.
  • Båtturer på elven Lužnice gir opplevelser for hele familien. Båter kan leies bl.a. av utleieren Půjčovna Lodí Tramp i byen Suchdol nad Lužnicí.
  • Strikkhopp fra den 50 m høye broen Žďákovský most over den oppdemmede innsjøen Orlík begeistrer alle som liker adrenalin-kick.