search

Feriehus i Vest-Böhmen

Turistområdet som utgjør det aller vestligste hjørnet av Den Tsjekkiske Republikk, oppmot grensen til de tyske delstatene Bayern og Sachsen, er spesielt kjent for sine kurbad. Med hensyn til både kvalitet og kvantitet har mineralvannskildene med utspring i denne regionen et verdenskjent rykte på seg for å være av enestående format.

Hjørnene i det vestböhmiske kurbadtriangel dannes etter sigende av byene Karlovy Vary, Mariánské Lázně og Františkovy Lázně. I det siste har også kurbadet Jáchymov kunnet glede seg over en økende popularitet, noe det i første rekke kan takke de lokale radioaktive kildene for. Lázně Kynžvart og Konstantinovy Lázně regnes fremdeles blant Vest-Böhmens mindre kjente kursteder.

Opplevelser og aktiviteter

Det vestböhmiske landskapet danner grunnlaget for en morsom ferie i et av våre feriehus i Tsjekkia. For vintersportsentusiastene kan vi anbefale skiområdene i fjellkjeden Krušné hory som f.eks. Boží Dar, Klínovec som med sine 1.244 m danner den høyeste fjelltoppen i Krušné hory, Potůčky og Pernink. Alle disse skistedene tilbyr gode betingelser.

Naturligvis er også de mange vestböhmiske minnesmerkene verd en visitt. I den vidunderlige restaurerte borgen Bečov nad Teplou har nylig relikviene til den Hellige Maurus fått sin utstilling hvis kulturhistoriske verdi kan sammelignes med de böhmiske kronregaliers.

Av de mange skogene som bekler en stor del av dette området, er Brdské lesy i øst den mest kjente. En sentral del av regionen danner det vernede naturlandskapet Křivoklátsko som UNESCO har utropt til biosfærisk reservat. Naturvernområdet Národní přírodní rezervace Soos befinner seg nordøst for kurstedet Františkovy Lázně. Her er det tale om et unikt høymyrlandskap med aktive mineralkilder. På grunn av mineralsaltene er det her vokst frem et planteliv som ellers bare er å oppdrive i kystnære strøk. Næringsslammet herfra ble brukt til de første myrterapiene og -badene i de lokale kurstedene.