Aktiviteter og attraksjoner i Nord-Mähren

På en familieferie håper hver og en på å få oppfylt sine ferieønsker. I de land der NOVASOL har feriehus, finnes en en hel mengde attraksjoner og arrangement; slik også i Nord-Mähren. Enkelte av de viktigste og mest interessante har vi her samlet sammen for deg. Allerede nå ønsker vi deg mye moro på oppdagelsesreisen fra feriehuset i Nord-Mähren!

Natur og kulturelle severdigheter

  • Den store industribyen Ostrava oppstod som følge av at 34 opprinnelig selvstendige tettsteder vokste sammen under kaotiske omstendigheter. På bakgrunn av byens kjappe fremvekst og utvikling finnes det kun et fåtall gamle severdigheter her, men ikke desto mindre står Ostravas industriarkitektur i dag for 20 verneverdige tekniske bygg og minnesmerker (f.eks. to bergverk, smier etc.). Dette er annerledesbyen.
  • Byen Opava utgjorde tidligere et viktig administrasjonssentrum for lokale fyrster og senere for Schlesien. Her ligger Tsjekkias eldste museum, det Schlesiske Provinsmuseum, som ble grunnlagt i 1814.
  • Ikke langt unna byen Hranice na Moravě ligger Hranická propast som er den dypeste kløften på tsjekkisk territorium. I dag måler den 329,5 m, skjønt desuaktet bedrives det her fremdeles speleologiske undersøkelser og forskning.
  • Den høyeste toppen i fjellkjeden Hrubý Jeseník utgjør fjellet Praděd med sine 1.492 m samt et 162 m høyt fjernsynstårn. Dette er det høyeste og samtidig kaldeste (gjennomsnittlig årstemperatur: +0,9°C) punkt i Mähren.
  • På kurstedet Velké Losiny (ty. Groß Ullersdorf) helbredes folk med bevegelses- og pusteproblemer. Den lokale papirfabrikken (grunnlagt 1596) er den eldste av papirbedriftene i Mellom-Europa, som har holdt det kontinuerlig gående uten avbrekk.

Aktiv ferie i Nord-Mähren

  • Meget populære er selvfølgelig skiområdene i fjellkjeden Hrubý Jeseník , som f.eks. bydelen Karlov pod Pradědem i Malá Morávka og tettstedene Ramzová , Dolní Morava og Červenohorské sedlo.
  • I Velké Losiny har du anledning til først å stå på ski og deretter benytte de varme svovelkildene.
  • Ostrava arrangerer hvert år i juni måned toppfriidrettsstevnet Zlatá Tretra (eng.: Golden Spike). Sportsinteresserte kan selvsagt også dra til Ostrava-Vítkovice og sitte ringside under ishockeykampene i den modernen ČEZ-Arena som bl.a. ble brukt under ishockey-VM 2004.
  • Mähren generelt - og Hrubý Jeseník spesielt - er godt egnet for å foreta en sykkel- eller fottur, jogge, spasere eller ganske enkelt slappe av.
  • Byen Jeseník har i flere århundre fremmet utvinningen av edelmetall. Det var imidlertid først i det 19. århundret at byen (dengang under navnet Frývaldov) oppnådde verdensberømmelse etter at bonden og naturmedisineren Vincenz Prießnitz (1799-1851) grunnla verdens første vannkursted her i 1822.