search

Feriehus i Sør-Mähren

Det er ikke bare vinkjennere og tilhengere av hygge og kos som sterkt anbefales å reise til denne regionen. Området består overveiende av daler og bakkelandskap med utstrakte vinåser. Ved grensen mot Østerrike hever fjellene Pálavské Vrchy seg over det ellers så flate landskapet, mens nord for byen Brno strekker karstlandskapet Moravský kras seg utover. Et avsnitt av den tsjekkisk-østerrikske grense dannes av elven Dyje hvis meandere og omkringliggende skogkledte heng utgjør et parti av nasjonalparken Národní park Podyjí. Øst i regionen skyter en del av fjellkjeden De hvite Karpatene i været.

Feriehus i Sør-Morava

En av de første tingene man forbinder med  Sør-Mähren, er helt sikkert vinen. Maleriske vinåser, fantastiske vinkjellere og vininnhøsting hører ganske enkelt hjemme her.

A propos bør man heller ikke glemme den vidunderlig flotte folkloren som er nært knyttet til vintradisjonen.

En spesiell tiltrekningskraft på de besøkende utøver områdene Lednice og Valtice hvis kulturlandskap har fått plass på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Regionshovedstaden Brno har gjennom sin lange historie bevart et stort antall severdigheter, minnesmerker og bygninger.

Skjønt til Sør-Mähren hører også vidunderlige folkedrakter, vakre bondehus og karakteristisk musikk, som fremfor alt kommer til uttrykk på de berømte folklorefestivalene i området ved navn Moraviske Slovakia.

Det sørmovariske landskapet egner seg ypperlig for fritidsaktiviteter som eksempelvis fotturer, sykling, bading, fisking og klatring. Uansett hvordan og hvor du tilbringer ferien din, så danner alltid feriehuset det ideelle utgangspunkt for ferien din i Mähren.