Aktiviteter og attraksjoner i Sør-Mähren

På en familieferie håper hver og en på å få oppfylt sine ferieønsker. I de land der NOVASOL har feriehus, finnes en en hel mengde attraksjoner og arrangement; slik også i Sør- og Midt-Böhmen. Enkelte av de viktigste og mest interessante har vi her samlet sammen for deg. Allerede nå ønsker vi deg mye moro på oppdagelsesreisen rundt omkring i din ferieregion! Å leie feriehus i Tsjekkia er det ideelle utgangspunkt for en vellykket ferie i regionen

Natur og kulturelle severdigheter

  • En visitt i parkanleggene til slottene Lednice og Valtice lønner seg alltids. Her handler det om et enestående, 140 km² stort system av større og mindre elver, kanaler og grøntarealer, som i 1996 ble innrømmet plass på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.
  • Naturvernområdet Pavlovské vrchy og nasjonalparken Národní park Podyjí ved den tsjekkisk-østerrikske grenseelven Dyje ble etter annen verdenskrig nesten ikke befolket igjen; disse områdene huser således sin opprinnelige plante- og dyreverden.
  • Slavkov u Brna er spesielt i utlandet kjent under sitt tyske navn Austerlitz som symbol på Napoleons brilliante seier. Dette såkalte Dreikaiserschlacht (no.: de tre keiseres slag) fant sted litt vest for byen i desember 1805, og i det lokale slottet hadde Napoleon fire overnattinger.
  • Den moravisek metropolen Brno er den nest største byen i Den Tsjekkiske Republikk. Sakralbygget Katedrála svatého Petra a Pavla på høyden Petrov, borgen Špilberk som tidligere tjente som fengsel, det gamle rådhuset Stará radnice med den såkalte Brno-dragen og et trehjul som begge to symboliserer byen, huset Vila Tugendhat og kirken St. Jakobs inne i bykjernen er bare noen av severdighetene i Brno.
  • En av Tsjekkias største og vakreste borger er borgen Pernštejn som ligger på en langstrakt bergkam over den dype elvedalen Nedvědička. Borganlegget ble reist allerede på slutten av 1200-tallet og den middelalderske arkitekturen demonstrerer mange smale ganger og vindeltrapper.

Aktiv

  • De forskjelligste messer, motorsykkelbanen og øvrige sportsbegivenheter trekker årlig tusenvis av besøkende fra hele verden til Brno.
  • Sør-Morava innbyr til koselige sykkelturer, og sykkelutleie finnes det mange steder. På en sykkelrunde får du en prima anledning til å smake på de gode vinene i de kjente vindistriktene Velké Pavlovice, Mikulov, Znojmo m.fl.
  • Den oppdemmede innsjøen Vranov/b> byr på utmerkede betingelser for alle som er glad i bading og soling.
  • Besøk western-byen i Boskovicety som helt siden 1993 er vært til begeistring for både store og små.