search

Feriehus og ferieleiligheter i Tyrkia

Et feriehus i fargerike Tyrkia er perfekt for deg som ønsker en ferie med gode temperaturer, kultur, severdigheter og nydelig mat. NOVASOL formidler ferieboliger i Tyrkia med ulik standard og prisklasse, og du vil garantert finne det feriehuset som passer deg. I Tyrkia venter travle byer, rimelige priser, kulturrikdom, naturattraksjoner, asurblått hav og gjestfrie mennesker. Det er likevel mye mer ved dette fascinerende landet du kan oppleve og det gjør du aller best fra et NOVASOL feriehus. La deg inspirere til din neste ferie i Tyrkia og bestill drømmeboligen som passer deg og dine feriebehov. 

Badeferie i Tyrkia    

Tyrkia grenser mot Egeerhavet i vest, Middelhavet i sør og Svartehavet i nord. Sør – og vestkystens middelhavsklima er midt i blinken for en avslappende strandferie. Her er det godt å feriere for store og små. Nyt ferien ved en av de flotte strendene eller med eget svømmebasseng. Det er varmt i Tyrkia, faktisk har landet hele 320 dager med sol i løpet av året. Da er det deilig å kunne ta et avkjølende bad!

Somrene er lange og varme, og lokker derfor mange vinterkalde nordmenn til landet. Ofte kan somrene vare opp mot åtte måneder, og når vintrene her hjemme blir ekstra lange og kalde, kan det friste for alle og enhver med en uke eller to i solen. Den tyrkiske rivieraen er en spesielt populær destinasjon grunnet de lange, kritthvite sandstrendene og det turkise havet.

Fra en av de mange badebyene kan du leie båt med besetning og legge ut på en dagstur. Ta med familien på seiltur over det asurblå havet og bruk dagen på snorkling og bading. Det er også mulig å seile over til mange av de greske øyene. 

Ta med familien på badeferie i Tyrkia

Aktiviteter og opplevelser

Det vil ikke mangle på aktiviteter å fylle ferieoppholdet i Tyrkia med. Det er helt opp til deg hvor mye eller lite du skal gjøre i ferien, men det er noen ting du bare ikke kan gå glipp av. En av disse tingene er tyrkisk hamam. Her tas du med inn i en verdens av fullstendig avslapping, og du kan nyte en deilig stund med badstue, skrubb og massasje. 

Tyrkia er et fargerikt land og står i sterk kontrast til det typiske norske fargespekteret. Et besøk til basarene er en spennende opplevelse, uansett om du ønsker å kjøpe med fine suvenirer hjem, eller bare ta inn de mange inntrykkene. Her selges alt mulig – fra ferske grønnsaker og krydder til suvenirer og elektriske artikler. 

Ønsker du en aktiv ferie finnes det mange og varierte muligheter for dette. Tyrkia kan blant annet friste med flotte naturområder, der det ligger til rette for vandring og klatring. En opplevelse litt utenom det vanlige er Göreme nasjonalpark, og her kan du se de spesielle steinformasjonene «fairy chimneys». Før soloppgang hver dag sendes hundrevis av vakre luftballonger opp over nasjonalparken, og har du mulighet er dette en fantastisk måte å det vakre naturområdet på.  

Leier du ferieleilighet i Tyrkia venter et stort utvalg aktiviteter

Attraksjoner og severdigheter

Tyrkia slik vi kjenner det i dag ble grunnlagt på ruinene av det osmanske riket etter første verdenskrig. Legger du ferien til landet som ofte blir kalt «sivilisasjonens vugge», venter fantastiske attraksjoner og severdigheter. Det finnes over 400 arkeologiske severdigheter i landet, så det er definitivt nok å se på ferien. 

Haghia Sophia-kirken i Istanbul er virkelig verdt et besøk dersom du får sjansen. Kirken ble bygget i år 537 e.Kr. og har vært under ulike styrer siden den gang. 

Efesos var i oldtiden en viktig havneby på Lilleasias vestkyst. I dag kan du se ruinene av mange imponerende byggverk, som Artemistempelet, Celsus-biblioteket og to amfier. Artemistempelet var et av verdens syv underverker. Ifølge kristendommen var det i Efesos Jomfru Maria døde. 

I provinsen Denizli sørvest i landet ligger den verdensarvelistede naturattraksjonen Pamukkale. Her kan du bade i varme kilder formet av hvit kalkstein som henger fra kanter av en bratt dal. Pamukkale  har ved flere anledninger blitt plukket ut som noe du må oppleve i løpet av livet. Pamukkale betyr «bomullsborg» på tyrkisk og du forstår nok hvorfor første gang du ser mesterverket. 

Lei feriehus i Tyrkia og se fantastiske Pamukkale

Øst møter vest i det tyrkiske kjøkken

Mange anser mat som en viktig del av den totale ferieopplevelsen. Tyrkia kan skilte med et av verdens beste kjøkken – en blanding av europeisk og arabisk kokkekunst. Vi kan nevne retter som döner-, iskender-, adana- og shishkebab, pide, lamachun og kuru fasülye. Start gjerne middagen en meze, som er en samling småretter. Ofte får du servert det tyrkiske brennevinet raki til maten. Når du har spist deg god og mett på tyrkiske delikatesser, kan du glede deg til desserten. Den søte bakervaren Baklava er en fest for smaksløkene og bør prøves før du forlater Tyrkia. 

Feriehus og ferieleiligheter i Antalya

Antalya er et populært feriested blant nordmenn. Byen ligger på et platå med utsikt utover Middelhavet. Her kan du oppleve gammel arkitektur, vakre strender og et yrende restaurant – og barliv. Leier du et feriehus i Antalya kan du bruke ettermiddagene til å utforske noen av byens severdigheter. Midt i Antalya ligger gamlebyen Kaleiçi, der du blant annet kan se ruiner fra bysantinsk, romersk og ottomansk tid. 

Det deilige klimaet gjør dette til en ettertraktet destinasjon for strandferier. Antalya har i hovedsak to strender, rullesteinstranden Konyaalti-stranden og sandstranden Lara. For deg som ikke liker å ligge i ro hele dagen, tilbys det ulike aktiviteter ved strendene. 

Feriehus i Tyrkia

Feriehus og ferieleiligheter i Tyrkia

NOVASOL formidler et stort antall feriehus og ferieleiligheter over hele Europa. Når du leier et feriehus i Tyrkia får du den samme gode NOVASOL-servicen som alltid. Typisk for leie av ferieboliger i Tyrkia er at du får nøkkelen direkte av eieren eller en kontaktperson. Benytt anledningen til å få gode tips og råd om opplevelser i nærområdet.