Beskrivelse av Tyrkia

Bo i NOVASOL feriehus og oplev historien i Tyrkia

Tyrkia er en fantastisk blanding av Midtøsten og Europa. Denne sammensetningen gjør landet til et spennende og attraktivt reisemål. I Tyrkia finnes masse severdigheter og opplevelsesmuligheter, alt fra romerske ruiner til utendørsaktiviteter som vannsport og fjellvandring.

Solen skjemmer bort lokalbefolkningen og gjestene ved å vise seg flere enn 320 dager i året. Vidunderlige kyster, vide strender og krystallklart vann innbyr til avspenning og fordragelighet. Opplev den tyrkiske befolkningens gjestfrihet og nyt det varierte, typisk tyrkiske kjøkken. Med et feriehus i Tyrkia er du garantert den gode feriefølelsen!

Bo i NOVASOL feriehus og slapp av på stranden

Opplevelser i Tyrkia

Kulturinteresserte kan beundre landets mer enn 400 utgravningssteder, bl.a. verdenskjente skatter som Troja, Ephesus, Pergamon, Hagia Sophia og palasset Topkapi. Skjønt det finnes også et stort antall museer som alltid er et verd et besøk

Hvis du ikke bare vil slikke sol og slappe av, men også være aktiv, har du nok å velge mellom. Vannsport som paragliding, vannski, brettseiling og dykking er populært. Fra turistområdene har du tilgang til både natur og landsbygd.

Bo i NOVASOL feriehus og nyt mat og drikke i Tyrkia

Mat og drikke i Tyrkia

Å oppdage det tyrkiske kjøkken er en sann opplevelse. Det sies nemlig at det tyrkiske kjøkken er det tredje beste i verden.

Det spises mye lammekjøtt i Tyrkia. Man bør prøve shish kebab og döner kebab, som Tyrkia er verdensberømt for. Ellers spiser Tyrkerne mye fisk og skalldyr. Prøv dessuten Dolma, vinblader surret omkring nøtter og rips. Maten skal skylles ned med øl eller vin, på samme måte som tyrkerne selv gjør.

Folket i Tyrkia

Tyrkerne er et stolt og høflig folkeslag. De har mer tradisjonelle verdier enn oss, men er mer vestlig orienterte enn sine arabiske naboer i øst. I gatebildet ser man både tradisjonelle og typisk “europeiske” og moderne kledde mennesker. For den tyrkiske kulturen omfavner både det nye og det gamle. Som turist blir man rørt over den umiddelbare vennligheten og varmen som er en del av kommunikasjonsformen her.

Man skal respektere muslimske konvensjoner, som for eksempel å være passende kledt, spesielt i byer og på hellige steder. På stranden og ved svømmebassengene kan man gjerne gå i badetøy. Det er forbudt å røyke på teater, i bussene og på kino.

NOVASOL feriehus eller villa i Tyrkia

Våre feriehus og leiligheter i Tyrkia

Felles for våre feriehus, villaer og leiligheter i Tyrkia er den private atmosfæren, som står i stor kontrast til de enorme hotellene langs kysten. Opplev tyrkerenes hverdag eller trekk deg tilbake til din egen private sfære! Uansett hvilken del av landet du velger å feriere i, så danner feriehuset eller ferieleiligheten i Tyrkia alltid det ideelle utgangspunkt!