search

Feriehus i det midtre Egeerhavet

Egeerhavet utgjør uten tvil en region for individualister og dermed også et egnet område for en ferie i et feriehus. Landskapet fremviser her fremdeles sitt opprinnelige, ubehøvlede vesen; skjønt derigjennom demonstrerer det også en absolutt sjarm!

Lange, finkornede strender forekommer heller sjelden i denne regionen; men ikke desto mindre finnes det flere vidunderlige badeplasser som innbyr til en dukkert i det asurblå havet. Temperaturen i vannet ligger noe under gjennomsnittet i Middelhavet forøvrig, og undertiden kan sterke vinder virkelig piske opp Egeerhavet kraftig. Her er masseturismen ennå ikke nådd inn i hver krik og hver krok, slik at det flere steder fremdeles er mulig å oppdrive beskyttede, ensomme bukter.

Lei feriehus ved det Midtre Egeerhavet

Det midtre Egeerhavet

Det midtre Egeerhavet omfatter områdene nord og sør for metropolen İzmir. Homers fødested ligger ved en dyp bukt og er absolutt verd et besøk. Eldre hus i mediterran kolonistil preger bybildet; små restauranter langs promenaden innviterer til et kostelig måltid.

Den antikke by Efesos, som under Romerriket var en av de største byer i (den romerske) verden, lokker til seg besøkende fra alle Jordens himmelstrøk og gjør historien atter levende. Skjønt også grekerne har etterlatt seg sine spor mange steder, og deres innflytelse er fremdeles til å ta og føle på nær sagt overalt i denne regionen.

Begge de to store elvene Menderes og Gediz løper henholdvis sør og nord for İzmir og sørger her for en fruktbar mark som allerede i årtusener har gitt gode levevilkår for mang en olivenplantasje.

Ved Egeerhavet hører sol og vind ganske enkelt sammen; hvorvel vindkastene avtar kraftig sør for İzmir.

Utenfor İzmir ligger halvøyen Karaburun som huser enkelte mindre landsbyer og tallrike bortgjemte badebukter. Halvøyen selv er ennå forskånet for masseturisme. Tettstedet Karaburun befinner seg et godt stykke ovenfor klippene og har ikke mer enn ca. 2.500 innbyggere.

Uansett hvordan du ønsker å tilbringe ferien din ved Egeerhavet, så danner feriehuset alltid det ideelle utgangspunkt for aktiviteter og utflukter; og hele den tiden vil feriehuset i Tyrkia være liksom et kjært hjem og en trygg base.