search

Feriehus i det nordlige Egeerhavet

Egeerhavet utgjør uten tvil en region for individualister og dermed også et egnet område for et feriehusopphold. Landskapet fremviser her fremdeles sitt opprinnelige, ubehøvlede vesen; skjønt derigjennom demonstrerer det også en absolutt sjarm!

Lange, finkornede strender forekommer heller sjelden i denne regionen; men ikke desto mindre finnes det flere vidunderlige badeplasser som innbyr til en dukkert i det asurblå havet. Temperaturen i vannet ligger noe under gjennomsnittet i Middelhavet forøvrig, og undertiden kan sterke vinder virkelig piske opp Egeerhavet kraftig. Her er masseturismen ennå ikke nådd inn i hver krik og hver krok, slik at det flere steder fremdeles er mulig å oppdrive beskyttede, ensomme bukter. Leier du en feriebolig hos NOVASOL kan du oppleve spennende destinasjoner rundt Egeerhavet.

Det nordlige Egeerhavet

Ved det nordlige Egeerhavet blåser det nesten alltid en frisk vind; skjønt slike vinder hører hjemme i denne regionen på lik linje med det asurblå havet.

Dardanellene (tyrk.: Çanakkale Boğazı) kalles stredet som forbinder Egeerhavet med det nordtyrkiske innlandshavet Marmarahavet (tyrk.: Marmara Denizi). Tidligere het denne passasjen Hellespont. Sør for Dardanellene ligger den antikke by Troja som årlig tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Kapp Baba (tyrk.: Baba Burun) utgjør Asias vestligste punkt. Sør for dette kappet ligger bukten Edremit som også kalles olivenrivieraen; plantasjene her danner en sann fryd for øyet. Edremitbukten selv er på sin side en av de reneste og har et ekstremt mildt klima samt en tørr og oksygenrik luft.

Øyen Lesbos, som befinner seg i Edremitgolfen, er gresk territorium, men kan nås med båt fra flere småsteder langs den tyrkiske kysten, som f.eks. fra Ayvalik. Også innlandet sjarmerer meget med sine mangfoldige saueflokker, utallige fikentrær og vidsynte grønnsaksplantasjer, som alle synes å finne sin naturlige plass i landskapet.

I tillegg fremstår det lokale kjøkken som et annet høydepunkt ved det nordlige Egeerhavet. Grunningrediensene utgjør ulike typer grønnsaker som er krydret med paprikapulver, hvitløk og de forskjelligste urter; hertil hører selvsagt fersk fisk.

På både det landskapsmessige og det kulturelle plan har det nordlige Egeerhavet en hel mengde å by på. Feriehuset i Tyrkia danner det ideelle utgangspunkt for en avslappende og interessant ferie.