Aktiviteter og attraksjoner i det nordlige Egeerhavet

Det nordlige Egeerhavet fengsler ikke bare i kraft av sitt vidunderlige landskap og fortryllende kyster, skjønt også gjennom sine mange antikke skatter som her kan oppdages og utforskes nær sagt overalt. Om denne regionens ambivalente og varierte fortid vitner i første rekke den antikke byen Troja i tillegg til flere mindre landsbyer. For at du skal kunne planlegge feriehusoppholdet ditt skikkelig, har vi her satt sammen et lite utvalg av severdigheter for deg, som sikkert vil føre til en interessant og uforglemmelig ferie. Allerede nå ønsker vi deg en spennende og avslappende ferie  i det nordlige Egeerhavet.

Cunda

Øyen Cunda befinner seg utenfor byen Ayvalık og er virkelig en attraksjon. Også grekerne som i sin tid bodde her, lot seg forhekse av de mange små buktene og den vidunderlig flotte floraen. Den pittoreske gamlebyen innbyr til spaserturer, mens de fremragende, små restaurantene serverer kostelige fiskeretter. Ruinene av kapellet Agios-Yannis og kirken Panaya utgjør interessante utfluktsmål. Badeengler kan gjerne slå seg ned i bukten Ortunç.

Troja

Hvem har vel ikke allerede hørt om den? Den sagnomsuste byen Troja er blitt et begrep for alle og enhver og står dermed som oftest helt øverst på listen. Homer, den skjønne Helena og også Heinrich Schliemann er navn som uvegerlig forbindes med dette stedet. Her finnes det imidlertid ikke så mye å se på, som man vel muligens skulle tro. Mange av utgravningene befinner seg i dag i ulike museer, og fra den opprinnelige byen er det kun få rester igjen. Men dersom man lar fantasien løpe fritt, kan man godt forestille seg hva som etter sigende skal ha funnet sted her, og dét i seg selv er en opplevelse som tiltrekker mange besøkende til dette stedet.

Bozcaada

I denne øyen forelsker man seg om mulig først ved annet blikk; men da til gjengjeld fullstendig. Her blåser det en kraftig vind, og de golde, brune områdene virker lite tiltrekkende. Men bak dette forhenget skjuler det seg en desto mer sjarmerende side; utallige små badebukter, maleriske vinåser som står for en stor del av den tyrkiske vinproduksjonen, og en spredt øyverden i det omkringliggende havet gjør Bozcaada såpass populær blant både turister og tyrkerne selv at innbyggertallet femdobles om sommeren. Man kan nå øyen med ferge fra Odun İskelesi / Geyikli.