search

Feriehus i det sørlige Egeerhavet

Egeerhavet utgjør uten tvil en region for individualister og dermed også et egnet område for et feriehusopphold. Landskapet fremviser her fremdeles sitt opprinnelige, ubehøvlede vesen; skjønt derigjennom demonstrerer det også en absolutt sjarm!

Lange, finkornede strender forekommer heller sjelden i denne regionen; men ikke desto mindre finnes det flere vidunderlige badeplasser som innbyr til en dukkert i det asurblå havet. Temperaturen i vannet ligger noe under gjennomsnittet i Middelhavet forøvrig, og undertiden kan sterke vinder virkelig piske opp Egeerhavet kraftig. Lei et feriehus eller en ferieleilighet og oppdage en destinasjon hvor masseturismen ennå ikke har nådd inn i hver krik og hver krok, her finnes det fremdeles flere steder hvor det er mulig å oppdage skjulte bukter. 

Lei et feriehus i det sørlige Egeerhavet

Det sørlige Egeerhavet

Kysten ved det sørlige Egeerhavet er gjennomskåret av adskillige kløfter og omfatter utallige større og mindre bukter som innbyr til bading og soling. Utenfor denne kysten ligger det mange øyer som på sin side for det aller meste er gresk territorium. Landskapsbildet er preget av myke åser med små, avsidesliggende landsbyer og gårder. Mellom de to buktene Mandalaya og Coo ligger halvøyen Bodrum. Her lå tidligere den historiske byen Halikarnassos med det verdensberømte Mausoleet i Halikarnassos, et av Verdens syv underverk; i dag er dette området imidlertid blitt et møtested for den tyrkiske jet-set-klassen.

Halvøyen Reşadiye er delvis skogkledt og danner med sin opprinnelige atmosfære et perfekt feriested for enhver som søker ro og avspenning. Byen Datça og ruinene av Knidos er halvøyens ansikt utad.

Her i det sørlige Egeerhavet kommer først og fremst seglere og surfere til sin rett. I særdeleshet innehar Kosgulfen (tyrk.: Gökova Körfezi) status som vannsportsparadiset par excellence. I dette området er vannet så klart at man overhodet ikke vil tilbake til land. Uansett hva du prioriterer å gjøre i ferien din, så danner alltid feriehuset i Tyrkia det ideelle utgangspunkt for dine planer.