Aktiviteter og attraksjoner i det sørlige Egeerhavet

Det sørlige Egeerhavet er kjent for sine mange historiske steder som kan oppdages og utforskes langs nær sagt hele kystlinjen. Når du tilbringer ditt feriehusopphold her, vil du nok føle en trang til å forlate stranden for en stakket stund, for å avlegge byer som Bodrum og Milet en visitt. For at du riktig skal kunne planlegge utfluktene dine, har vi her satt sammen et lite utvalg av de mest interessante severdighetene for deg. Allerede nå ønsker vi deg en uforglemmelig ferie i det sørlige Egeerhavet.

Borgen i Bodrum

Borgen i Bodrum stammer fra tidlig på 1400-tallet og ble grunnlagt av Johanniter-ordenen fra øyen Rhodos. Det finnes i alt fem tårn, hvorved det såkalte franske tårnet har den beste utsikten. Borganlegget huser også et museum for undervannsarkeologi hvor man kan beundre tallrike funn fra sunkede skip.

Milet - Orakelet i Didyma

På dette stedet som i dag kalles Didim, ligger et av antikkens best bevarte helligdommer: Apollontempelet. Etter at det ble ødelagt av perserne, har tempelet på tross av enorme anstrengelser aldri kunnet gjenreises fullstendig. Ikke desto mindre er restene av det forhenværende orakelet, som i dag fremstår i form av sine imponerende søyler, fremdeles i meget god stand og gjør stort inntrykk på de besøkende. Den dag i dag gjennomføres det ytterligere utgravninger i dette området.

Mausoleet i Halikarnassos

Til ære for kong Mausolos ble dette tempelanlegget oppført i det 4. århundret f.Kr. i nærheten av dagens Bodrum. Det inneholder kongens gravkammer og et jonisk tempel som ble holdt oppe av tallrike søyler. Mausoleet ble regnet som et av de syv underverker. Deler av anlegget befinner seg i dag i British Museum i London. Området rundt mausoleet er blitt gjort om til friluftsmuseum og åpnet for offentligheten.