search

Feriehus ved den tyrkiske riviera

Lange, hvite sandstrender i øst; små, pittoreske bukter og romantiske klippekyster i vest; dertil det turkise havet, idylliske havnebyer og store metropoler - alt dette finnes ved den tyrkiske Middelhavskysten. Langs den ganske kystlinjen strekker Taurusfjellene (tyrk.: Toros Dağlari) seg med sine delvis snødekte topper. Ved foten av fjellkjeden vokser det sitrusfrukter og bananer, og her dyrkes det også bomull; og reiser du til provinsen Kahramanmaraş, så drar du bokstavelig talt dit pepper'n gror.

Den tyrkiske Middelhavskystens sentrum utgjør havnebyen Antalya. Her møter man på et pulserende liv, et rikt kultur- og restauranttilbud og et utpreget natteliv; i tillegg finnes det her vidunderlige strender, palmeprydende gater og praktfulle parker. De 300 soldagene i året skjemmer bort både feriegjestene og lokalbefolkningen med et varmt og behagelig klima. Her opplever man garantert en skikkelig real sommer, og selv om termometeret i august til tider viser rundt 40ºC, så feier det stadig en behagelig, frisk bris inn over landet. Vil du på ferie i Europa og nærmest være sikker på sol og varme er med andre ord den tyrkiske riviera et godt valg.

Feriehus i Antalya

Vest for Antalya blir de besøkende møtt med et helt enestående syn: Her stuper Taurusfjellene opptil 3 km loddrett ned i havet.

Øst for Antalya ligger Kapp Anamur som danner det sørligste punktet på Tyrkias sørkyst. Enda lengre øst ligger bukten Adana som imidlertid ikke anbefales til bading, ettersom det finnes noe industrivirksomhet langs kysten.

Tallrike historiske plasser og byer forteller om dette landets rike fortid; det være seg byen Olympos som utgjør en del av nasjonalparken ved samme navn, eller tempelet til Apollon i Side. Den ganske Middelhavskysten gjemmer på uanede skatter som det bare gjelder å oppdage.

Uansett om du helst foretrekker å ligge og dra deg på stranden eller ønsker å oppdage og utforske områdets kulturelle severdigheter, så danner feriehuset i Tyrkia alltid det ideelle utgangspunkt for oppholdet ditt.