Aktiviteter og attraksjoner ved den tyrkiske rivieraen

"Sommer, sol, strand og hav!" er mottoet her; alt sammen flettes inn i en levende historie, noe som gjør ferien ved den tyrkiske rivieraen så spesiell. Overalt dukker det opp antikke utgravningssteder og skatter fra forlengst svunnene æraer. La nå engang håndkledet forbli liggende på stranden og begi deg utpå en spennende oppdagelsesreise tilbake til den tiden da romerne og grekerne, perserne og osmanerne rådde grunnen. For at du skal kunne planlegge feriehusoppholdet ditt ved den tyrkiske rivieraen skikkelig, har vi her sammenfattet et lite utvalg av severdigheter for deg. Allerede nå ønsker vi deg en avslappende og spennende ferie!

Apollontempelet i Side

Rett ved stranden i Side står dette imponerende byggverket hvis kulisser ofte benyttes til teater- og konsertarrangement. Skjønt ved siden av tempelet har Side imidlertid også flere andre antikke bygg og minnesmerker å vise frem. Severdige er bl.a. teateret som i sin tid hadde plass til 15.000 tilskuere, det bysantiske termabadet og agoraen (den forhenværende markedsplassen). Det tilbys omvisninger på utgravningsområdet; men det også mulig på egenhånd å vandre til fots gjennom Side på sin selvarrangerte oppdagelsestur.

Lagunen i Ölüdeniz

Hvit sand som løser seg opp i det asurblå havet, og det hele omkranset av de smaragdgrønne pinjeskogene. Slik fremstår bukten i Ölüdeniz, i nærheten av Fethiye. I sommermånedene svinner imidlertid dette idylliske drømmebildet hen når turistene da trekker hit i hopetall, for å nyte denne skjønnheten. Ikke desto mindre burde et bilde av denne bukten absolutt få sin plass i din feriebildesamling. Den lange stranden ved Belcekız egner seg til bading.

Festningen i Termessos

Den som ikke skyr tilbake for den noe slitsomme veien opp til fjellfestningen, belønnes rikelig: bymurer, forsvarsanlegg, et tempel og ytterligere bygninger er fremdeles bevart; det antikke teateret er i særdeleshet imponerende. Takket være sin enestående beliggenhet høyt oppe i fjellene har festningen vist seg uinntagbar og holdt stand selv mot Alexander den store. Utsikten her oppe fra kan ta pusten fra mange og enhver.