search

Feriehus og ferieleilighet i Budapest

Er du ute etter en storbyweekend med alt det innebærer, bør du ta deg turen til Budapest. Gode matopplevelser, kjempebra shoppingmuligheter, og ikke minst de utrolig lave prisene, vil gjøre et besøk her til en uforglemmelig opplevelse både for deg og lommeboken.

Kultur i Budapest

Budapest fortryller med sin helt særegne sjarm som fremkalles av de mange gamle byggverkene, de vidunderlige omgivelsene som omkranser byen, og det rike kulturlivet som utspiller seg her. Store deler av Donaustranden i Budapest har lagt beslag på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

Feriehus i Budapest

 

Museer

Har du sans for virkelig kulturelle opplevelser ar du kommet til rett sted. Budapest er en svært gammel by med rester etter bosetning så lang tilbake som 2000 år f.Kr. Kulturminnene henger som perler på en snor, her kan nevnes Det ungarske nasjonalgalleriet, militærmuseet, kunstmuseet, med kunst i stjerneklassen og Aquinum som viser funn fra romertiden da Budapest hadde en høy stjerne. Det er få ting som er så vakkert som å se lyskasterne på det kongelige slott på Buda siden. Ta en spasertur langs Pest siden, og gå over Chain bridge til Buda

Opplevelser i Budapest

Er det noe Ungarn er kjent for så er det det rike utvalget av termiske bad som skal hjelpe mot blant annet revmatisme, karsykdommer, benskjørhet og allergier. Europas største bad, Széchenyi, eller Budapests eldste bad, Gellért, er noe du helt klart bør ta deg tid til å oppleve.

En annen ting du må gjøre mens du er i Budapest er å besøke byens markeder. Det store innendørsmarkedet Nagyvásárcsarnok, i enden av Váci, er ikke uten grunn en stor turistattraksjon.Besøk de 28 kilometer lange nettverk av grotter som går under slottet. Grottene er utformet av termiske kilder, og luften skal gjøre underverker for luftveiene.

Ferieleilighet i Budapest

 

Shopping

Det er meget gode shoppingmuligheter. Hovedgatene for shopping heter Vàci, Haris og Pàrizsi. Her kan du gjøre meget gode kjøp. Velger du å reise til utkanten av byen, er det direkte latterlig billig. Ellers kan du gjøre små og store kupp i smågatene i sentrum. Det finnes også shoppingsenter, og I West End City center rett ved jernbarnestasjonen for innenrikstrafikk, (Nyugati), finner du alt du måtte ønske av klær, mat, og håndarbeider.

 

Ungarsk mat

Ungarsk mat er tung, og består for det meste av kjøtt og rømme. Pest er en urban jungel som sitrer av liv, og det er mange flere restauranter å velge mellom her enn på Buda-siden. Her kan du starte ved Kjedebruen, og gå langs vannet forbi hotell Intercontinental. Restaurantene ligger her på rekke og rad, og et stort pluss er at alle har flott utsikt til slottshøyden.

Bo i leilighet i Budapest

Du skjønner at Budapest er utrolig mangfoldig og avvekslende. Gå på oppdagelsesferd som er et sant eventyr med de forskjelligste offentlige transportmidler; den første t-banen på kontinentet, sykkeldrosjer og taubaner venter på å kunne vise deg byen. I Budapest tilbyr vi ferieleiligheter med høy standard.