search

Feriehus ved Bükk

Bükk Nasjonalpark nær Miskolc ble grunnlagt i 1976, og ble da den tredje nasjonalparken i Ungarn. Denne nasjonalparken ved Nord-Ungarns fjell er også landets største og ligger mellom Szilvásvárad og Lillafüred. Parken er ikke bare kjent for sine grotter, men her finnes det også mange ulike fuglearter som er så sjeldne at de de står i fare for å bli utryddet. For deg som vil oppleve spennende ungarsk natur er Bükk Nasjonalpark er veldig godt alternativ til din ferie i Ungarn.

Naturomgivelser

På ferie ved Bükk kan du også utforske en mengde grotter, men den mest kjente blant turister er nok Badgrotten (Barlangfürdő på ungarsk). Badgrotten ligger i Miskolc og har en lang historie som et besøksmål for bading. Steg for steg har grotten blitt utvidet, og nye basseng, avdelinger og korridorer har blitt bygget. I dag det termiske badet en stor mengde besøkende med sine varme basseng, både innendørs og utendørs.

Også Bükkfjellene har mange høye topper – faktisk er over 20 stykker over 900 meter. Den høyeste toppen er Istállós-kő som er den tredje høyeste i Ungarn, etter Galyatető og tidligere nevnte Kékes. Bükkfjellene er også et populært skiområde med flere løyper og heiser. Det er ikke mange fjellkjeder som har gått gjennom det samme som Bükkfjellene – i løpet av sin eksistens har fjellet vært høyt og lavt, dekket av vulkaner og til tider helt på havets bunn.

NOVASOL har et stort utvalg av feriehus i Ungarn. Du kan enkelt søke gjennom våre ferieboliger og bestille din neste ferie i Ungarn.