search

Feriehus ved Donaukneet

Nord for Budapest, der Donau klemmes inne mellom fjellene ved byen Visegrád og dermed slynger seg sydover liksom en liggende S, ligger det såkalte Donaukneet (ung. Dunakanyar).

Feriehus ved Donaukneet

Både landskapsmessig og kulturelt utgjør det et av de mest attraktive områder i Ungarn. Visegrád-, Cserhát- og Börzsöny-fjellenes grønne åser kontrasterer den blå Donau-elven. Villromantiske landsbyer ligger på begge sider av veien som går langs Donaus høyre bredd.

Nærheten til hovedstaden, det fantastiske landskapet og den uforglemmelige panoramautsikten fra toppene i fjellkjeden Pilis, middelalderfestninger og -palass, barokklandsbyer, gallerier og museer med mesterlige kunstverk, typiske folkloremarkeder; alt dette og mer til gjør denne ferieregionen så særegen. Idylliske kaffehus og hyggelige restauranter på begge sider av Donau innbyr til nytelse.

Dette område var allerede i middelalderen av stor betydning og stor sett underlagt de ungarske konger. Mange minnesmerker og andre levninger fra denne tiden vitner om dette og gir dermed byene og landsbyene en spesiell historisk og kulturell verdi.

Den mest populære by ved Donaukneets bredd er uten tvil Szentendre. Syv tårn, fargerike hus, snirklende smug og trange gater preger bybildet. Her ligger det nær sagt en middelhavsatmosfære i luften. Tallrike gallerier og museer avrunder det kulturelle tilbudet. Vis-à-vis ligger øyen Szentendrei sziget ute i Donau.

Den ortodokse Kirkes betydning i denne regionen angis ennå bl.a. av de tre bevarte serbiske gudshusene og et museum med dette som tema.

Også byen Visegrád kan skue tilbake på en beveget fortid. Her ble det allerede tidlig opprettet en leir for romerske legioner, før germanere, slavere og hunere gjorde sitt inntog under den store folkevandringstiden. I det 15. århundre opplevde byen sin glansperiode under den ungarske konge Matthias Corvinus. Diverse severdigheter gir prov på denne ambivalente historien.

Legg ferien til Donaukneet og erfar den rene livsglede med et feriehus i Ungarn.