search

Feriehus ved Kis-Balaton

Den 22 km lange og maksimalt 4 km brede innsjøen Kis-Balaton (Lille Balaton) ligger sørvest for Balatonsjøen og har qua vidstrakt, sammenhengende vannbiotop en uforlignelig verdi for Europa.

 

Spesielt for dem som søker avspenning, viser et feriehusopphold i området rundt Balatonsjøens lillebror seg interessant.

Allerede på slutten av det 19. århundre hadde denne regionen oppnådd berømmelse for sitt enestående fugleliv som senere heller ikke tok skade av at sumpen ble tørrlagt i 20-årene.

Den særegne floraen og faunaen innbyr til lengre spaserturer. De sumpete og gjørmete sivområdene langs bredden utgjør rede- og hekkeplass for titusener av fulger som bl.a. hegre (lat. Ardeidae), bieter (lat. Merops apiaster) og skarv.

For ornitologer fortoner dette seg liksom de elyseiske marker; de beste kikkestedene finnes på de to øyen Pap-sziget og Kányavári-sziget.

Selve området er vernet og kan bare besøkes i guidede grupper som har fått tillatelse på forhånd.

Zalakaros

Sør for Kis-Balaton ligger byen Zalakaros som varmekildene har gjort så kjent. Fra 2.300 meters dyp sprudler det nesten kokende vannet opp. Det lokale kurbadet benytter dette vannet i sine 21 basseng og i den store badeparken, for å lindre og helbrede pasientenes lidelser, noe som har gitt resultater hos personer med diverse problemer som f.eks. i bevegelsesapparater og nervesystemet. Skjønt også friske mennesker vet å sette pris på den velgjørende virkningen av disse dråpene.

Feriehuset i Ungarn danner det riktige utgangspunkt for en rolig og avslappende ferie i naturen.