search

Feriehus ved Körös-Maros Nasjonalpark

Vil du oppleve en mystisk verden av elver, med deres elveleier, myrer og områder med stillestående vann? I et feriehus ved Körös-Maros Nasjonalpark bor du rett i nærheten av fantastisk natur med stort mangfold og elvene Körös og Maros.

Her på vår hjemmeside kan du søke og bestille våre feriehus direkte online. Våre egne medarbeidere i Ungarn besøker hver feriebolig ved Körös-Maros Nasjonalpark innen det tas inn i vårt sortiment. Ettersom alle våre feriehus og leiligheter er privateide, gir det deg et unikt utvalg av genuine ferieboliger. Samtidig kan du være trygg på at det du bestiller – det får du. En fullstendig beskrivelse av våre feriehus i Ungarn får du på våre nettsider.

Unike natur – og dyreopplevelser

Körös-Maros Nasjonalpark ble en nasjonalpark i 1997 og dermed den sjuende i Ungarn. Nasjonalparken ble opprettet i et forsøk på å bevare og beskytte naturen og landskapet sør i Tiszántúl. Landskapet her kan beskrives som unik natur med stort mangfold. Her finnes det flere typer fugler og plantearter som kun finnes her i Ungarn, for eksempel planteartene Transilvansk Adonis og Salvia nutans. For fugleinteresserte er høsten en fantastisk tid i Körös-Maros Nasjonalpark – da kan du se de store flokkene av migrerende fugler ved innsjøen Fehér nær Kardoskút. Reis til et av besøkssentrene der du kan få guidede turer samt se ulike utstillinger. Er du riktig så heldig kan du også se store papegøyer i deres hekkeområder.

Et av områdets aller største naturskatter er habitatet til den sårbare fuglen stortrappe. Ungarns mest levedyktige gruppe av denne arten lever i det mosaikklignende lavlandet Dévaványa-Ecsegfalva, og området har vært et reservat for disse fuglene siden 1975. Nasjonalparken sørger blant annet for at fuglen er mest mulig uforstyrret, beskytter reir og fôring på vinteren. Ved Kígyós og Dévaványa bor europeiske sisel-kolonier, en type jordekorn.

Aktiv på ferie ved Körös-Maros Nasjonalpark

Mange av områdene i parken er fredet, og kan derfor bare besøkes sammen med en erfaren guide. Foretrekker du å oppleve parken på egen hånd, kan du gå turstien Kígyós, en 5 kilometer lang sti. Stien Magor-Puszta er 500 meter land, og tar deg nærme de kulturelle og historiske verdiene av reservatet. På den tre kilometer lange stien Halásztelek kan du lære mer om reservatet ved å lese de ti informasjonstavlene om flora, fauna og kulturhistorien til det sørlige lavlandet.

Du kan også se parken fra sykkelsetet på en av fem markerte stier, blant annet Gavonás-Szilasok og Atyaszeg Csordajárás-Dévaványa, turer på henholdsvis 20 og 17 kilometer. Det er mulig å leie sykler fra besøkssenteret her. De tre besøkssentrene i Körös-Maros Nasjonalpark ligger i Szarvas, Réhely og straks utenfor byen Biharugra. I nasjonalparken har du muligheten til å se fascinerende natur av ulike slag.

Severdighetene rundt Körös-Maros Nasjonalpark

Körös-Maros Nasjonalpark (på ungarsk Körös-Maros Nemzeti Park) ligger sørøst i Ungarn, ikke langt fra den romanske grensen. Parken ligger en mil sør for byen Békéscsaba som er hovedstad i provinsen Békés, og her finnes det flere severdigheter og attraksjoner å oppdage på ferien i Ungarn. Utover museum og minnemonumentet av den internasjonalt kjente kunstneren Mihály Munkácsy, som levde her på 1800-tallet, kan du se staselige religiøse bygninger som lutheranske kirker og katedralen Páduai Szent Antalszékesegyház.

Nord for Körös-Maros Nasjonalpark ligger byen Gyula, som ligger enda nærmere grensen til Romania. Her kan du se det fantastiske middelalderslottet, bygget på 1400-tallet i et forsøk på å forsvare byen mot en invasjon fra det osmanske riket. Varme kilde finner du også her, kalt Gyulai gyógyfürdő, noe som er veldig typisk for Ungarn. Perfekt for deg som søker ekstra avslapning i et feriehus ved Körös-Maros Nasjonalpark. Andre severdigheter i Gyula er det romankatolske kapellet og fødestedet til Ferenc Erkel, som komponerte den ungarske nasjonalsangen.

Visste du dette? Midt i parken, ved Vésztö-Mágor, kan du se en 6000 år gammel «avfallshaug». Den rundt 10 meter høye haugen, viser i tverrsnitt restene av kontinuerlige bosetninger fra neolittisk tid til bronsealderen, når jeger- og samlerkulturen ble erstattet av landbrukskultur. Dette er virkelig en unik severdighet, som du enkelt kan nå fra ferieboligen ved Körös-Maros Nasjonalpark.

En genuin ferie i Ungarn

Bestiller du en av våre ferieboliger i Ungarn, får du muligheten til å oppleve reisemålet på en mer genuin måte. I dette tilfellet Körös-Maros Nasjonalpark. Du kan bo litt som lokalbefolkningen og kommer nærmere den lokale kulturen. Ungarn har en rik natur, men kan også by på storbyopplevelser i form av hovedstaden Budapest. I hovedstaden er det i hovedsak ferieleiligheter vi tilbyr, mens i resten av landet og på landet, for eksempel ved Balatonsjøen, er det for det meste frittstående feriehus.

Uansett hvor du velger å reise, vil ferieboligen gi deg den friheten du ønsker på ferie i Ungarn. Prøv de lokale rettene, eller tilbered middag «hjemme» i ferieboligen med lokale råvarer. Velkommen til NOVASOL Körös-Maros Nasjonalpark neste gang du legger ferien til Ungarn!