search

Feriehus ved Mátra

Opplev fjellene nord i Ungarn! Blant våre feriehus i Ungarn finner du blant annet det området vi kaller Mátra og Bükk. Mátra er en fjellkjede i Nord-Ungarn der det høyeste punktet er Kékes på 1014 meter. Bükk, som også kalles Bükkfjellet, er en fjellkjede beliggende for det meste i Bükk Nasjonalpark (Bükki Nemzeti Park på ungarsk). Bükkfjellet er en del av Karpatene, som strekker seg gjennom hele sju land.

Bestill ditt neste feriebolig i Ungarn hos NOVASOL – på vår hjemmeside kan du enkelt se hvilke feriebolig ved Mátra og Bükk som er ledige i det tidsrommet du ønsker å dra på ferie.

Ferie ved Mátra

Fjellkjeden Mátra ligger mellom byene Eger og Gyöngyös nord i Ungarn. Eger, rett øst for Mátra, byr på mange historiske severdigheter med blant annet det gamle slottet Egri vár og kirken Dobó tér. Byen trekker mange besøkende fra de nærliggende landene hvert år. Gyöngyös ligger vest for Mátra, og her kan du se historiske bygninger som kirken Szent Bertalan Nagytemplom.

Mátrafjellenes høyeste topp er Kékes, som også er Ungarns høyeste fjell, og dette er absolutt en av de mest populære turistattraksjonene i landet. På vinteren er det skisport som lokker besøkende hit, og her finner du flere flotte løyper. På sommeren kan du blant annet legge ut på fjellturer. Mange anser dette som et fantastisk sted for vandring i fjellene, eller på en av de mange ledene. Er dette aktiviteter du setter pris på, så er det en veldig god idé å ta med et par gode tursko på ferie i denne delen av Ungarn. Mátra kan by på mer velvære enn frisk luft og muligheter for en aktiv ferie, her ligger også Kékestetõ - det høyest beliggende spaanlegget i Ungarn. Du kan også ta turen til Bükkszék, en liten by nær Eger. Her kan du bade i varmt vann som blir produsert 517 meter nede i jorden, med det høyeste nivået av mineraler og karbonsyre i verden.

Feriehus ved Lillafüred

Legger du ferien til et feriehus nær Lillafüred, vil du oppleve en landsby der avslapning står i fokus. Vandre gjennom landsbyen, og kjøp en forfriskning på en av kafeene eller restaurantene. Etterpå kan du ta turen til Ungarns største fossefall og Santa Anna-grotten, der du kan se 40,000 år gamle formasjoner av tuff, vakre grottetak med fin forsteinet alge, blader og gress.  Med en feriebolig her vil du være nær alle de flotte severdighetene i området, og ha tilgang til flotte fjellområder i Mátra eller Bükk.

Ungarn på dine vilkår

Et feriehus i Ungarn innebærer at du får en ferie på egne vilkår. Du kan velge den ferieboligen som passer nettopp deg, og når du vel fremme kan du styre ferien akkurat slik du vil. Prøv tradisjonelle ungarske retter på en restaurant, eller lag middag «hjemme» i feriehuset med lokale råvarer. Du kan ta dagen ved Mátra og Bükk akkurat som den kommer – det er den friheten mange av våre gjester er så glad i. Still gjerne eieren av feriehuset eller kontaktpersonen noen spørsmål om destinasjonen – de har ofte mange gode tips til ting som er verdt å se eller gjøre på ferien. 

Bestill feriehus ved Mátra

Hos NOVASOL kan du leie både hus og ferieleiligheter i Ungarn direkte online. Når du bestiller ditt neste feriehus ved Mátra direkte på våre nettsider, gjør du det i viten om at vår Trygghetspakke automatisk inngår i din bestilling. Du kan lese mer om denne pakken i våre leievilkår. Velkommen til NOVASOL Ungarn og våre ferieboliger ved naturskjønne Mátra!