search

Feriehus ved Neusiedlersjøen

Den fascinerende Neusiedlersjøen utgjør delvis grensen mellom Ungarn og Østerrike, og er en veldig populær feriedestinasjon. Den ungarske delen av Neusiedlersjøen er et nærmest selvsagt besøksmål når du velger å leie feriehus i denne delen av landet.

Se våre ledige feriehus ved Neusiedlersjøen her på vår hjemmeside. Du kan bestille ferieboligen direkte her hos oss på NOVASOL og samtidig vite at vi besøker alle våre feriehus før vi formidler de videre og at vår Trygghetspakke alltid inngår når du bestiller direkte hos oss. Dette gjelder både for våre feriehus og leiligheter i Neusiedlersjøen og Ungarn, så vel som våre andre feriehus i Europa.

Ungarske Neusiedlersjøen

Selv om den største delen av selve sjøen ligger i Østerrike, så ligger nok av den i Ungarn, til at du kan nyte den på ferie i landet. Cirka 20-25 prosent av Neusiedlersjøen ligger i Ungarn, som på ungarsk heter Fertő-tó og på tysk Neusiedler See.

Steppeinnsjøen kan beskrives som en veldig grunn og det sies at den i gjennomsnitt er en meter dyp og på det meste 1,8 meter. Derfor er sjøen veldig følsom overfor tørke, og har ved flere anledninger tørket helt ut, sist på begynnelsen av 1900-tallet. På samme måte påvirkes sjøen av mye regn. I dag blir vannstanden kontrollert av en sluse på ungarsk side nær Fertőújlak.

Den ungarske delen av Neusiedlersjøen ligger ved Fertő-Hanság Nasjonalpark (på ungarsk Fertő-Hanság Nemzeti Park). Selv om innsjøen ikke er så dyp, er den stor nok til å skape sitt eget mikroklima. Ettersom store deler av sjøen er omgitt av siv, er sjøen et viktig hvilested for trekkfugler. Sjøen er også habitatet til mange ulike vadefugler – dette er virkelig paradis for fuglekikkere!

Sommer ved Neusiedlersjøen

Parken er et bra besøksmål for økoturisme, der du blant annet kan ta en guidet kanotur på Neusiedlersjøen. Den seks kilometer lange turen gir deg et innblikk i sjøens flora og fauna. Gå innom naturparkens besøkssenter og hvorfor ikke legge ut på en vandringsled? Neusiedlersjøen er også paradis for deg som ønsker å prøve seiling eller vindsurfing i ferien. På sommeren kan temperaturen i vannet komme opp i 30 grader – et basseng i naturlige omgivelser! Det grunne vannet gjør dette til en fin destinasjon for deg som ønsker å reise på ferie med barn i Ungarn.

Oppdag nærområdet

Neusiedlersjøen ligger nordvest i Ungarn og rundt området finnes det mye vakker natur å oppdage, men også flere byer. Vest for sjøen ligger byen Sopron som tilhører provinsen Győr-Moson-Sopron. Byen har en lang historie og de historiske severdighetene i de gamle delene av Sopron er verdt et besøk. Her inkluderes blant annet det staselige branntårnet fra 1100-tallet. I området ved Sopron produseres det også hvite og røde viner. I byen holdes det også flere festivaler og arrangementer, så er du heldig kan du delta på noen av disse på ferien i denne delen av Ungarn. 

Velger du et feriehus i Ungarn som din neste ferie, og valget faller på den nordvestlige delen, kan du legge inn et besøk til Fertőd. Denne byen er veldig liten, men byr på en fantastisk severdighet i form av det ungarske Eszterházypalasset. Bygget av Nikolaus Esterházy på slutten av 1700-tallet, og står igjen i dag som en av landets største rokokkobygninger. Slottet har blitt kalt «Ungarns Versailles» og her bodde blant annet Joseph Haydn i mange år.

Øst for Fertőd finner du middelalderbyen Kapuvár, med palasset som i dag fungerer som museum og er vel verdt et besøk på ferien. I byen har du i tillegg mulighet til å smake på de lokale vinene som produseres i området og samtidig ta en god matbit, kanskje en lokal spesialitet, på en av restaurantene.

Cirka 10 kilometer fra Sopron ligger landsbyen Fertőrákos, nær den østerrikske grensen. På sommeren knyttes stedet til den østerrikske kommunen Mörbisch am See som et kontrollpunkt for fotgjengere og syklister. Her finner du også en sandstrand med bademuligheter. Eksempler på andre byer og tettstedet i denne delen av det nordvestre Ungarn er Hegykő og Lövő.

Feriebolig i Ungarn ved Neusiedlersjøen

Oppdag denne spennende delen av Ungarn i et feriehus ved Neusiedlersjøen. Når du velger å leie en feriebolig, er det også du som bestemmer hvor dagsutfluktene skal gå. Du behøver naturligvis ikke legge ut på oppdagelsesferd – iblant kan det være godt å bare bli «hjemme» og bare ta det helt med ro og lade opp batteriene.

Et av NOVASOLs store feriehus ved Neusiedlersjøen er perfekt for barnefamilier, eller dersom flere familier ønsker å reise sammen. Den lave dybden i sjøen og det milde klimaet gjør dette til en flott feriedestinasjon for familier. Utnytt den friheten en privat feriebolig gir deg, og planlegg ferien helt slik du selv ønsker. NOVASOL har formidlet feriehus i Europa siden 1968, og det er friheten med feriehus som gjør at så mange gjester velger NOVASOL år etter år.