search

Feriehus i Pécs

Byliv, spennende natur og historiske severdigheter – mye venter deg som planlegger å leie et feriehus i Pécs og omegn i ferien. Denne byen sør i Ungarn har både en gammel og «ny» historie. Byen ble nemlig kåret til Europeisk kulturhovedstad i 2010. Pécs byr på alt en storby vanligvis gjør, samtidig kan du også komme tett på gode naturopplevelser i nærområdet. En av de mange fordelene med å leie feriehus er friheten til å selv kunne bestemme hva du vil se og gjøre. Du har også din egen feriebolig å trekke deg tilbake til akkurat når det måtte passe deg.

Hos NOVASOL kan du leie feriebolig i Ungarn, og vi formidler feriehus i mange regioner, som for eksempel Pécs og omegn.

Ferie sør i Ungarn

Pécs ligger i Sør-Ungarn nær Mecsek. Byen Pécs er en av de største i landet, så her kan du oppleve et stort antall severdigheter og attraksjoner, hvis du ønsker det. Mecsek er en fjellkjede som strekker seg cirka 500 km2, og der det høyeste punktet er Zengő på 682 meter. Andre topper er Tubes og Jakab-hegy. Vil du oppdage de brattere områdene ved Pécs til fots er det en god idé å pakke med et par gode tursko. På toppen av Mecsek-åsene ligger TV-tårnet, med en restaurant og en flott utsikt over byen. Dersom du vil finne et grønt område inne i byen, er den botaniske hagen stedet. I denne harmoniske hagen finner du ruinene av et palass fra renessansen, og herfra får du en fin utsikt over byen.

Pécs er hovedstaden i provinsen Baranya, som er en av tre provinser i Dél-Dunántúl regionen. Dél-Dunántúl tilhører en av de minst befolkede områdene av Ungarn, men her finnes det likevel mye å utforske for deg som reiser hit på ferie. Spesielt for Pécs er byen mikroklima, som gir byen et behagelig klima og en lenger sommer enn mange av områdene rundt. Dette er klimaet er også veldig gunstig for dyrking av frukt, og spesielt mandler. Her kan du tilbringe de varme sommerkveldene på terrassen eller balkongen av ditt feriehus eller leilighet, mens du nyter et avkjølt glass med ungarsk vin fra vinregionen Villány. Rødvinen herfra regnes som en av de beste i Ungarn.

Oppdag byen

Det sies at Pécs er en av Ungarn mest romantiske byer og bygningene i byen viser i stor grad hvorfor. Noen av severdighetene her er Cella Septichora fra 400-tallet, det imponerende bygget til Saint Mór Universitet og Pécs Nasjonalteater. Pécs er den byen i Ungarn med mest tyrkisk arkitektur. Under den osmenske okkupasjonen, gikk byen gjennom drastiske endringer. Ikke gå glipp av moskeen Gazi Kasim, bygget på 1600-tallet, som ligger midt på hovedtorget. Dette er den største gjenværende bygningen fra okkupasjonen. Vandre nedover gaten Király, en av de vakreste gatene i byen. Her er det også muligheter for shopping, samt mange restauranter og kafeer der du kan ta det med ro etter en dag fylt med severdigheter.

Pécs finnes på UNESCOs verdensarvliste på grunn av det kristne mausoleet som ble oppdaget i 1975. Basert på mynter funnet på stedet har mausoleet blitt datert til andre halvdel av 400-tallet. Byen ble også kåret til Europeisk kulturhovedstad i 2010, sammen med Essen og Istanbul. Det ble i den forbindelse gjort en mengde renovasjoner og opprustning av offentlige steder som kan nytes i dag.

Området rundt Pécs

Vil du reise litt lenger ut av byen, kan du ta bussen til sjøene Malomvölgy og Orfű. Spesielt på sommeren er dette fine steder å reise hvis du vil være nær vannet, og i sjøen Orfű kan du bade. Malomvölgy er forbeholdt fisking og de som ønsker å benytte seg av ruten som går rundt sjøen.

Nord for Pécs ligger byen Komló, som en gang var en stor aktør innen gruveindustrien i Ungarn. Reiser du østover finner du byen Mohács, som ligger vakkert til ved elven Donau. Mohács er en av Ungarns sørligste byer og her er det først og fremst jordbruket som setter byen på kartet. Velger du å reise vestover fra Pécs så når du byen Szigetvár, med fortet som var stedet for slaget om Szigetvár. Besøk også Püspökszentlászló med den vakre slottshagen.

Bestill feriehus i Ungarn

Våre feriehus i Ungarn finner du på ulike destinasjoner, men spesielt i områdene rundt Balatonsjøen og i Budapest. Fordi vi ønsker å utvide vårt tilbud av ferieboliger i Ungarn, slik at vi har noe for enhver smak, jobber våre lokale medarbeidere med å utvide utvalget til flere områder og regioner. Da blant annet i Pécs og omegn.

I området rundt Pécs kan vi i dag tilby flere ferieboliger. På vår hjemmesider kan du enkelt søke, velge og bestille det feriehuset som passer deg best. Bestillinger skjer direkte, slik at du allerede i dag kan begynne å planlegge din neste drømmeferie i Ungarn.