search

Feriehus i Tata og omegn

Velkommen til NOVASOL og våre feriehus nord i Ungarn. Tata inviterer til historiske severdigheter i byen, men også opplevelser i form av ungarsk natur på landet med både Donau og Geresce­-fjellene nære. Det at Tata ikke ligger langt unna Budapest, gjør også området til et bra utgangspunkt for en dagstur til hovedstaden.

Et feriehus eller leilighet er en utmerket måte å komme tett på det lokale livet. De fleste av våre hus og ferieleiligheter er privateide, og du har derfor muligheten til å velge mellom flere destinasjoner og reisemål, sammenlignet med andre typer overnattingsalternativer. Gjør et søk her på våre hjemmesider, og finn ferieboliger som er tilgjengelig der du vil tilbringe din neste ferie i Ungarn.

Om Tata

Tata ligger i provinsen Komárom-Esztergom, i de nordlige deler av Ungarn og grenser mot Slovakia. Provinsen har, i tillegg til Tata, flere andre interessante byer som for eksempel Tatabánya og Esztergom. Tatabánya er den største byen i provinsen, og ligger mellom fjellene Gerecse og Vértes. Her har en funnet spor etter mennesker som kan dateres helt tilbake til steinalderen. En severdighet i byen er blant annet Sentral Europas største fuglestatue, nærmere bestemt en statue av fuglen Turul, et mytologisk vesen og et ungarsk nasjonalsymbol. Statuen våker over byen fra Gerecse-fjellet. Esztergom er på sin side en av Ungarns eldste byer og var i en periode hovedstaden i landet. Esztergom ligger ved Donau og skaper sammen med den storslåtte basilikaen gode forutsetninger for vakre bilder til feriealbumet.

Tata ligger rett nord for Tatabánya og dermed også ganske ved Gerecse-fjellene. Rundt fjellene finnes det flere byer du kan passe på å besøke når du tilbringer ferien i denne delen av Ungarn. Med en nærhet til Donau, som slynger seg på grensen mellom Ungarn og Slovakia, kommer det også flotte naturopplevelser med en ferie i Tata.

Severdigheter og aktiviteter

Selv om Tata ikke kan kalles en storby med sine 24,000 innbyggere, så finnes det flere severdigheter i byen. En severdighet som skiller seg ut er det vakre slottet Tata fra 1300-tallet, beliggende ved sjøen Öreg-tó. Sjøen ligger midt i byen, så slottet kan du enkelt se under oppholdet i Tata. Esterházy-palasset og den engelske hagen fra 1800-tallet bør du også få med deg.  Byen har naturligvis mange andre severdigheter, og blant annet kirkene kan være en fin severdighet for deg som vil se interessante bygninger.

I Tata holdes det også en god porsjon festivaler og andre arrangementer i løpet av sommeren. Befinner du deg i byen kan du kontakte det lokale turistkontoret for å se hva som skjer i byen når du er der. En av Ungarns ti beste festivaler arrangeres her. «Víz, Zene, Virág» – festivalen holdes i vakre omgivelser ved sjøen Öreg-tó, og er en flott måte å oppleve autentisk ungarsk musikk på ferien.

Tata har mange gode restauranter perfekte for en matbit etter en lang dag med opplevelser. Pass på å smake på de lokale spesialitetene fra det ungarske kjøkkenet. Tata kan enkelt nås for reisende med tog eller bil, og toget går til og fra både Budapest og Wien.

Lei feriehus nord i Ungarn

Området rundt Tata inviterer til ferieminner av ulike slag. Herfra er du heller ikke langt unna Budapest. Fra Tata til hovedstaden er det drøyt sju mil, og med lite trafikk kommer du deg til de sentrale delene med bil på under en time. Med andre ord er et feriehus i områder som Tata er godt alternativ for deg som vil oppleve hovedstaden, men samtidig bo litt utenfor «bygryta».

En feriebolig i Ungarn er det perfekte utgangspunkt for å komme nær det autentiske og virkelig oppleve landet. Nord i landet kan du dessuten ta avstikkere til flere byer i grensende byer, alt avhenger av hvor ditt feriehus ligger. Er du i de nordvestlige delene, som for eksempel Győr, så har du både Bratislava (80 km) og Wien (120 km) innen rekkevidde.

Bestill feriehus hos NOVASOL

Over store deler av Ungarn kan vi i dag tilby ferieboliger av ulike slag. Da utvalget består av privateide boliger får du et genuint og personlig utvalg å velge i. Hos oss kan du bestille alt fra ferieleiligheter i Budapest til feriehus og hytter på landet. Samtlige ferieboliger i Ungarn besøkes av vårt eget personal på stedet, for å sikre at boligen holder den standarden våre gjester etterspør.

Trenger du hjelp til å gjennomføre din bestilling eller har du spørsmål vedrørende våre feriehus, kan du enkelt ta kontakt med vår kundeservice. NOVASOL har formidlet feriehus siden 1968, og vi er glade for å kunne inkludere ferieboliger i Ungarn i i vårt utvalg. For å se vårt tilgjengelige utvalg av ferieboliger i Tata og omegn er du velkommen til å søke her på våre nettsider. Alle feriehus som er ledige presenteres her, men vårt utvalg oppdateres ofte, så finner du ikke din drømmebolig i dag, kan vi ha den i morgen. Velkommen til NOVASOL Tata neste gang ferien går til Ungarn!