search

Feriehus ved Tiszasjøen

Tenker man på Tiszasjøen (ung. Tisza-tó), så tenker man på fløyelsmykt vann, vide bukter, øde flodarmer og små øyer. Tisza-sjøen danner imidlertid ingen naturlig innsjø, men har derimot utviklet seg som følge av at elven Tisza ble demmet opp.

Med sine 127 km² tilbyr den en sikker biotop for truede plante- og dyrearter. Således har beveren valgt å slå seg ned i dette området, flere enn 50 ulike fiskearter har det her bokstavelig talt som fisken i vannet og Europas største eng av hvite nøkkeroser pryder anlegget.

Innsjøens nordøstlige del hører inn under nasjonalparken Hortobágy som står oppført på UNESCOs Verdensarv-liste. Dette område holdes tidvis stengt og huser et fuglereservat med rundt 200 fuglearter, deriblant egretthegren (lat. Casmerodius albus) og grågåsen (lat. Anser anser). Utenfor rugetiden kan enkelte av stedene kun besøkes båtveien.

Det såkalte Poroszló-bassenget befinner seg i den midtre del av innsjøen og har likeledes status som fredet, men er dog tilgjengelig for besøkende og naturvenner. Dette har etablert seg som et eldorado for fiskere; spesielt rovfisker biter godt her.

NOVASOL feriehus ved Tiszasjøen

Aktiviteter og opplevelser

Bukten Abádszalók sør i innsjøen utgjør et paradis for vannsportentusiaster. Det være seg segling, surfing eller jetski - her er alt både mulig og tillatt. Vannet varmes opp raskt, og det finnes tallrike, godt utbygde badestrender som f.eks. i Abádszalók med sin store vannrutsjebane.

Et av de mest populære feriesteder ved Tisza-sjøen er Tiszafüred som har et stort fritidstilbud med alt fra båtturer via opphold i varmekilder til besøk i landets første landsbymuseum. Små bosetninger som Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Árokto, Tiszacsege og Egyek har bevart mye av det opprinnelige og kan dermed tilby et fredelig ferieopphold langt vekk fra alt hektisk stress. Feriehuset eller ferieleiligheten danner her alltid det ideelle utgangspunkt for ferien i Ungarn.