search

Feriehus ved Velencesjøen

Velencesjøen

På halvveien mellom Budapest og Balatonsjøen ligger Velencesjøen som ansees som Europas varmeste innsjø gjennom sitt raskt oppvarmede vann hvis sommertemperaturer når opp til 28°C. Med sine ca. 2.050 soltimer i året fortjener den tilnavnet En solskinnets innsjø. Allerede romerne visste i sin tid å sette pris på innsjøens fordeler. På grunn av vannets kjemiske sammensetning nyttes det til lindring av både reumatisme, leddsykdommer og appetittmangel.

Fra Velencesjøens nordlige bredd strekker den skogkledte fjellkjeden med samme navn seg innover i landet, hvorimot innsjøens sørlige bredd begrenses av de fruktbare lavslettene Mezöföld. Velencefjellene regnes som landets eldste fjellkjede og består hovedsakelig av granitt, løss, kvarts og andesitt. Fotturelskere vender stadig og gjerne tilbake hit.

Landskapet inneholder tre viktige bestanddeler: de store vannflatene, fjellkjedene og lavslettene. Således fremstår det både som et fullkomment og mangfoldig hele.

Valencesjøen betraktes som et av de mest populære reisemål i Ungarn; og dét ikke utelukkende av badeenglenes kor, men også blant sportsfiskere. Langs innsjøens bredder ligger det adskillige grunne steder som dermed gjør at mange barnefamilier velger nettopp dette området som feriemål.

Det aller mest populære badestedet ved Valencesjøen er nok turiststedet Agárd som tilbyr de forskjelligste vannsportsaktiviteter som surfing og segling.

Lei et feriehus i Ungarn og opplev både avspenning og natur, aktiviteter og sport.