Spørsmål om feriehuset/hytten

%%% Original content link:http://www.novasol.no/hjelp/feriehus-standard.html %%%

Spørsmål om feriehuset/hytten

 

Hvordan er feriehusets utrustning og innredning?

De fleste feriehus og hytter er privateide og innredet etter huseierens smak og personlige stil og kan derfor variere. Standarden kan være enkel med få skap og lite oppbevaringsplass. Kjøkkenet skal være utrustet med de mest nødvendige kjøkkenredskaper og service, glass og bestikk. I mange feriehus og hytter finnes eks. vaskemaskin, oppvaskmaskin, DVD, TV osv. I hver husbeskrivelse finner du detaljert informasjon om hva slags utstyr feriehuset har.

Back to top

 

Kan man være flere i feriehuset enn maks. antall personer oppgitt?

Ett ekstra barn under 4 år kan i de fleste feriehus være med uten ekstra kostnad. Informasjonen om dette finnes i husbeskrivelsen der det er tillatt. Om ett ekstra barn skal være med, må det likevel alltid meddeles. Ellers gjelder: Det får ikke overnatte flere personer i feriehuset enn det som er angitt i husbeskrivelsen. Det er ikke tillatt å telte eller å sette sin bil eller campingvogn, bobil eller lignende på tomten, til flere personer enn det som er tillatt i husbeskrivelsen.

Back to top

 

Finnes det dyner og puter i feriehuset?

Ja, dyner og puter finnes i feriehuset. Laken, dynetrekk og putetrekk må tas med, eller bestilles på forhånd dersom det tilbys på feriehuset eller hytta.

Back to top

 

Jeg er allergisk, finns det egne allergivennlige hus?

Nei, vi har ingen spesielle hus for allergikere. Vi kan heller ikke garantere at det aldri har vært husdyr inne i feriehuset. Derfor kan vi ikke garantere at feriehusene er allergivennlige.

Back to top

 

Hvordan kan jeg vite om sluttrengjøringen inngår i prisen?

Ved leieprisen for feriehuset finner du en link, og når du klikker på den ser du hva som er inklusiv og eksklusiv i leieprisene.

Back to top

 

Hva koster sluttrengjøring?

Dersom sluttrengjøring ikke er inklusiv i leieprisen, så varierer kostnadene fra land til land og fra feriehus til feriehus. Det er bare våre feriehus i Kroatia som alltid har sluttrengjøring inklusiv i leieprisen.

Back to top

 

Må jeg ta med rengjøringsmiddel osv. til feriehuset?

Ja, vi anbefaler at du tar med det nødvendigste, som toalettpapir, husholdningspapir, oppvaskmiddel, vaskemidler, rengjøringsmidler, kjøkkenhåndkle og støvklut. Det er ting som eieren ikke må holde feriehuset med.

Back to top

 

Kan jeg gjøre sluttrengjøringen selv?

Du skal i utgangspunktet selv gjøre rent feriehuset ved avreise, hvis du ikke har bestilt sluttrengjøring på forhånd eller hvis feriehuset har obligatorisk sluttrengjøring. Obligatorisk sluttrengjøring betyr at du må betale for sluttrengjøring uansett. Informasjon om obligatorisk sluttrengjøring finner du ved å klikke på på prisen når du har søkt fram huset og valgt en periode. Huseieren eller personale, avhengig av hvilket land du reiser til, kontrollerer sluttrengjøringen innen avreise.

Om det er mulig å bestille sluttrengjøring kan du gjøre det ved å sende oss ankomstskejmaet til adressen som står på skjemaet. Ankomstskjemaet får du sammen med ditt leiebevis når 1.rate er betalt.

 

Back to top

 

Hvilke forbrukskostnader må jeg regne med?

Kostnader for strøm, telefon, gass, vann, ved og oppvarming er variererende kostnader. Mange av våre feriehus og hytter har strøm- og vannkostnader inkludert i leiebeløpet. Hva som er inkludert i leiebeløpet ser du når du klikker på prisen mens du søker på feriehus. Forbrukskostnadene varierer etter feriehusets størrelse, antall gjester, utrustning osv. Vi anbefaler å slå av tekniske apparater som TV osv. og skrua av lyset når dere forlater feriehuset. Det sparer både kostnader og er mer miljøvennlig.

Back to top

 

Kan jeg ta med husdyr og hvor mange?

Ja, vi har mange hus hvor det er tillatt å ta med husdyr. Du kan velge ja under Husdyr når du søker på våre hytter og feriehus på vår hjemmeside. Du ser også at husdyr er tillatt når du ser på det grønne symbolet med hvit hund i husbeskrivelsen.

 

Hvis det er tillatt å ta med husdyr er det max 2 man får ta med. Det forekommer ingen ekstra kostnader for de 2 husdyrene.

 

I Sør-Europa (Frankrike, Spania, Italia, Hellas og Kroatia) får man bare ta med 1 husdyr kostnadsfritt. Om du vil ta med flere, kan vi spørre huseier om det.

Back to top

 

Når på dagen får jeg adgang til feriehuset?

Sverige, Norge, Finland: Innflytning skjer vanligvis lørdager kl.16-20.

Island: Ankomst kun torsdager og søndager. Senest 3 uker før ankomst skal ankomst/avreisedag samt flynummeret både tur og retur meddeles NOVASOL.

Danmark: Du har adgang til huset fra kl.16:00 på ankomstdagen. Nøkkelen kan hentes kl.15:00-20:00 lørdagar i perioden 14 juni-6. september på våre servicekontor. Resten av året kan nøkkelen hentes mellom 15:00-17:00. Avvik kan forekomme på noen servicekontor.

Mellom-Europa: Inflytning skjer vanligvis lørdager kl. 16:00-19:00.

Sør- Europa: Inflytning skjer normalt lørdager kl.17:00-19:00.

 

OBS! Du skal alltid meddele ankomstid til eier, selv om du ankommer innenfor den angitte tiden. Husk også å gi beskjed dersom dere er forsinket.

Back to top

 

Når på dagen må jeg forlate feriehuset?

Feriehuset må forlates senest kl 10:00 på avreisedagen. Husk at huset skal rengjøres og forlates rent og i ordentlig stand innen avreise, dersom ikke sluttrengjøring er bestilt. OBS! Dersom huset ikke er skikkelig rengjort før avreise, blir du belastet for en ekstra rengjøring etter oppholdet.

 

For mer informasjon angående ankomst/avreise les informasjonen til hvert enkelt land.

Back to top

 

Kan jeg komme senere til feriehuset?

Danmark: Sen ankomst er mulig, hvis nøkkelen hentes på et av våre lokalkontorer. Husk likevel alltid å meddele din ankomst før du reiser.

 

Andra land: ved senere ankomst må vi alltid spørre eieren om det er mulig, og det samme gjelder ved senere avreise. I Sør-Europa kan man bli belastet med et gebyr ved senere ankomst.

 

OBS! Husk alltid å gi beskjed hvis du blir forsinket!

Back to top

 

Må jeg selv ta med sengetøy?

Ja, hvis det ikke står noen annen info på bookingen, så er ikke sengetøy eller håndklær inklusiv i leieprisen. Men sengetøy kan i de fleste tilfeller leies på stedet av eier eller kontaktperson. Informasjon om det får du å klikke på prisen etter at du har søkt fram huset, og på ankomstskjemaet som du mottar med leiebeviset når 1.rate er betalt. Pris per sett ligger vanligvis fra kr.90 til kr.130. Vi har et unntak i Kroatia, hvor sengetøy alltid er inklusiv i leieprisen. Og i Kroatia inngår også et lite håndkle, men vi anbefaler likevel at man selv tar med et ekstra håndkle.

Back to top