Informasjon om ferien din i Norge

Kjære gjest,

Nå nærmer det seg ferietid og vi ser fram til å ønske deg velkommen til en av våre ferieboliger i Norge. For at ferien din skal bli så behagelig som mulig har vi samlet noen nyttige opplysninger og tips til deg.

Før ankomst

Alle ferieboliger rengjøres nøye, hovedsakelig av utleier eller av et rengjøringsbyrå, men i noen tilfeller vasker du som gjest selv etter deg. Utleier blir oppfordret til å følge folkehelseinstituttets råd ved rengjøring og desinfisering når ferieboligen rengjøres. Du kan derfor være trygg på at rengjøring og smittevernstiltak er ivaretatt.

Før ankomst er det lurt å ha løpende dialog med utleier eller kontaktperson. Da er det enklere å avtale utlevering av nøkkel, vaskerutiner og tilgang på rengjøringsmidler, samt oppklare eventuelle spørsmål eller bekymringer knyttet til oppholdet.

Vi anbefaler at du bestiller rengjøring hos utleier i forkant av ankomst, slik at rengjøringen er så ensrettet som mulig. Medbrakt sengetøy bør vaskes på 60 grader, både før og etter oppholdet ditt.

Under oppholdet

Husk god håndhygiene og vask hendene dine hyppig med såpe og vann. Alkoholbasert hånddesinfeksjon er lurt å ha med på reise og når du ankommer ferieboligen.

Flater som berøres ofte, slik som toalett, vaskeservanter og håndtak bør vaskes regelmessig under oppholdet og ekstra godt i etterkant.

Vi anbefaler at du vasker med vanlig rengjøringsmidler, både under og etter oppholdet. Bruk engangshansker under vaskingen og åpne gjerne vinduer for god ventilasjon. Vær ekstra oppmerksom på den daglige rengjøringen og ta hensyn til både utleier og gjester som ankommer ferieboligen etter deg.

Pass på å etterlate ferieboligen slik du ankom den. Tøm oppvaskmaskinen og ta med søppel og tomflasker når du drar. 

Bruk av basseng, boblebad og badstue

Det er spesielt viktig å følge veiledningene for rens og rengjøring av basseng, boblebad og badstue i ferieboligen. Hvis du ikke har fått grundig informasjon om dette, eller mangler utstyr til rengjøringen, ta gjerne kontakt med utleier eller NOVASOL.

Generelle smittevernstiltak

  • Blir du eller noen i reisefølge ditt syke, skal dere bli hjemme.

  • Ha god hoste- og håndhygiene. Ikke host eller nys på andre og vask hendene ofte og nøye.
  •  Reduser nærkontakt mellom personer og hold minst 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste.

Les mer om generelle smittevernstiltak i forbindelse med reise og ferie i Norge på helsenorge sine nettsider.

Kontakt under oppholdet

Hvis du får behov for hjelp under oppholdet ditt kan du kontakte utleier, kontaktperson eller NOVASOL Oslo direkte på telefon 219 99 000 eller på epost novasol@novasol.no. Ringer du utenfor åpningstiden kan du alltids ringe vår hotline i Danmark på telefon 0045 979 75 757.

Vi ønsker dere et fint opphold og pass på dere selv og de rundt dere.