Ferie med husdyr i Danmark

For mange er Danmark selve "sommerferielandet". Sol og endeløse strender, idylliske småbyer, et spennende opplevelsesparker og den helt spesielle vennlige og gjestfrie atmosfæren som preger vårt naboland i sør. Også for vår firbeinte venner er det godt å være norsk i Danmark

NOVASOL leier ut et stort antall feriehus i Danmark, og i et stort antall av disse er det tillatt å ha med hund. 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Ta med hunden på ferie til Danmark

Som norsk hundeeier på sommerferie i Danmark vil du oppleve at hunden er velkommen nesten overalt. Over hele landet er det anlagt egne hundeskoger, der de firbeinte familiemedlemmene kan løpe fritt året rundt, forutsett at eierne har kontroll over dem. Det er tillatt å ha med hund i flere av de populære  opplevelsesparkene, og du vil også oppleve at det er langt mer vanlig enn hjemme i Norge å ha med hunden på restaurant. Når du leier et husdyrvennlig feriehus fra NOVASOL bor alle familiemedlemmene, uansett hvor mange bein den enkelte har, i trygge omgivelser der dere legger opp dagen slik dere selv ønsker det. 

Enkelte feriehus er merket med et symbol som viser at de er ekstra husdyrvennlige. Det betyr at tomten huset ligger på er minst 500 m2 stor og det ikke er anlagt hage på den. Altså ingen blomster som hunden, eller katten for den saks skyld, kan ødelegge når de utforsker eiendommen. I disse feriehusene ligger det alltid informasjon om lokale regler for husdyrhold, i tillegg til telefonnummer og adresse til nærmeste veterinær. 

Opplevelser og aktiviteter

Fra november til slutten av april er det  tillatt å la hundene løpe fritt på de danske strendene, og lite er vel herligere enn synet av din firbeinte kompis som nærmest fyker av sted over sanden. Kanskje leker han litt med bølgene eller morer seg med ballen barna har kastet til ham. Kanskje  klarer han ikke å motstå fristelsen til å rulle seg i sanden, slik at du får et svare strev med å gjøre pelsen ren før du kan slippe ham inn i huset, men mest av alt får han utslipp for gleden over fysisk aktivitet.

De fleste av våre husdyrvennlige feriehus i Danmark ligger i gangavstand fra strand eller skog, så det er enkelt å komme seg ut på tur. I sommerhalvåret er det båndtvang i Danmark, også på strendene, men det er ingen som nekter deg å legge ut på kilometerlange vandringer over strender og klitter med hunden i bånd. Naturopplevelsene blir enda bedre når familiens hund også får være med på sommerhusferie. 

Ta med husdyr til et feriehus i Danmark

Ta hensyn til hunden

Hunden elsker å være med familien på ferie, og hvis den firbeinte fikk velge ferieform er vi sikker på at feriehus ville scoret høyt. Hunden elsker frihet, og i et feriehus i Danmark opplever dere nettopp det. Frihet til å legge opp dagene akkurat slik dere selv ønsker det. Husk å ta mange pauser på veien til Danmark, slik at hunden får luftet seg jevnlig. Vann og skygge må den alltid ha tilgang til. Og ha som en regel at dere aldri går fra hunden i bilen en sommerdag. Selv om det er overskyet øker temperaturen faretruende raskt i en lukket bil, slik at det fort kan bli mer enn ubehagelig for den pelskledde å oppholde seg der. 

Pass og andre papirer må være i orden når du reiser utenlands med husdyr. For reiser til Danmark kreves det også rabiesvaksine, samt pillekur for «revens bendelorm». Veterinæren eller Mattilsynet hjelper deg med nødvendig informasjon om dette. 

Velg et av NOVASOLs mange husdyrvennlige feriehus neste gang familien planlegger ferie i Europa, så er det ingen grunn til at ikke hunden skal få være med flokken sin på tur. 

| Forfatter
(Publisert første gang: )