Ferie med husdyr i Norge

Norge er et populært ferieland blant hundeeiere. Hos NOVASOL finner du attraktive hytter der husdyr også er hjertelig velkommen. Vi har mye natur og mye plass i Norge, ideelt for lange turer og fri utfoldelse for våre firbeinte venner. I våre husdyrvennlige feriehus vil hele familien trives, uansett hvor mange bein den enkelte har. 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Ta hunden med på norgesferie

For mange av oss er ferien den beste tiden på året. Den gir oss et etterlengtet pusterom fra en travel hverdag, der jobb, skole og fritidsaktiviteter fyller mesteparten av barnefamiliens tid. Tempoet er gjerne høyt, og når ferien kommer er det godt å senke skuldrene, leve litt langsommere og bare være sammen.Ekstra hyggelig er det når de firbeinte familiemedlemmene også  får være med, og i et stort antall av våre hytter i Norge er  husdyr hjertelig velkommen. Se etter symbolet som indikerer det når du bruker søkefunksjonen på vår nettside.  

Hundevennlige hytter

Mange av våre ferieboliger ligger på store eiendommer og litt for seg selv, slik at det er rikelig med utendørs tumleplass også for de firbeinte. Glade barn i ivrig lek med familiens hund skaper gode ferieminner, uansett om det foregår i en sommergrønn eng, på en sørlandsk sandstrand eller langs en setervei i fjellheimen. Gode minner skaper også synet av familiens katt, som dovent slikker sol på bryggekanten eller terrassen, mens ferielivet går sin sorgløse gang rundt den. 

Enkelte hytter i Norge er merket med et symbol som indikerer at de er ekstra husdyrvennlige. Det betyr at tomten huset ligger på er minst 500 m2 stor og at det ikke er anlagt hage der. Altså ingen blomster hunden eller katten kan ødelegge når de utforsker eiendommen. I disse hyttene ligger det alltid informasjon om lokale regler for husdyrhold, i likhet med telefonnummer og adresse til nærmeste veterinær. 

Lei en hundevennlig hytte i Norge til din neste ferie

Opplevelser og aktiviteter

Vi nordmenn er et turelskende folkeferd. Etter frokost pakker vi gjerne matpakke og termos i sekken og legger i vei. Store som små, men det spørs vel om det ikke er familiens hund som er den største turelskeren av alle. Når dere bor i en husdyrvennlig hytte styrer dere dagene helt etter eget ønske. Dere går ut på tur når dere er klare for det og blir borte akkurat så lenge dere vil. Hos oss finner du feriehus som passer for de fleste, om det er fjell eller hav, fjorder eller dype skoger som frister. Hunden elsker å teste ut nye turområder, for tenk  så mange spennende og ukjente lukter det er der! Det kan være fristende å la hunden få løpe fritt ute i naturen, men sørg for å sjekke de lokale båndtvangbestemmelsene på forhånd. Husk også å ta hensyn til at det mange steder er dyr på beite i utmarken hele sommerhalvåret. Spør gjerne huseieren om råd. Våre husdyrvennlige feriehus i Europa har gjerne en husdyrvennlig eier, som mer enn gjerne gir dere nyttig informasjon. Eller tips om fine og familievennlige turveier i området.

Stadig flere nordmenn velger å feriere i eget land. Dette gjelder også hundeeiere, som ofte vegrer seg for å ordne med alt av papirer og vaksiner som trengs for å ta med hunden utenlands. I tillegg er det mange utenlandske feriehusgjester som velger å ta med seg husdyret sitt på norgesferie. Nettopp fordi vi har så mye plass og natur, og ikke minst fordi vi er et dyreelskende folk. Husk å inkludere den firbeinte neste gang dere planlegger å leie et feriehus i Europa

| Forfatter
(Publisert første gang: )